JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Många fick jobb - trots pandemin

Dubbelt så många med ekonomiskt bistånd fick jobb trots pandemin

Publicerad 04 september 2020

Enhetschef Cornelia Larzenius

Trots coronatider och ökad arbetslöshet har dubbelt så många personer med ekonomiskt bistånd i Laholms kommun fått arbete under 2020 - jämfört med 2019.
- Det är långt över förväntan, säger Cornelia Larzenius som är enhetschef på Jobb Laholm.

I april 2019 startade arbetet med en gemensam process mellan socialtjänsten och Jobb Laholm, där alla som söker ekonomiskt bistånd ska få en kontakt med Jobb Laholm inom 48 timmar.
Syftet är att de som söker ekonomiskt bistånd ska få en kortare väg till arbete eller studier och därmed klara sin egen försörjning.

- Vi stöttar individen i hela processen mot ett arbete. Många av dem vi jobbar med kan ha varit utan arbete i flera år. Men genom att vi kan skräddarsy individuella lösningar så kan vi ofta få till en bra lösning. Vi har också ett bra samarbete med SFI, vuxenutbildningen samt studie- och yrkesvägledare, säger Cornelia Larzenius.

Dubbelt så många

Mellan april och december 2019 fick 17 deltagare arbete. Från januari till augusti 2020 fick 34 deltagare arbete. Alltså dubbelt så många under lika många månader.

- Med tanke på pandemin, nedgången i ekonomin och högre arbetslöshet så är det väldigt bra siffror. Arbetsmarknadsutredarna har verkligen gjort ett stort och bra jobb. De har också hittat nya lösningar när vi inte längre kunde arbeta på samma sätt som vi brukar på grund av pandemin, säger Cornelia Larzenius och fortsätter:

- Utifrån de här siffrorna så syns en god effekt av det nya arbetssättet, men vad gäller själva processen finns det mer att skruva på över tid för att få det att fungera på bästa sätt.

Gott samarbete

Cornelia Larzenius vill också betona att det finns ett gott samarbete med både privata företag och andra avdelningar inom kommunen.

- Det finns verkligen en vilja att hjälpas åt i det här arbetet. Det blir en vinst för alla i slutändan om vi lyckas få ut fler personer i egen försörjning, och vi hoppas såklart kunna bättra på årets siffror lite till innan årsskiftet.

Text och bild: Carina Nilsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021