JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Nya presentkort blir julklapp till anställda i Laholms kommun

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Nya presentkort blir julklapp till anställda i Laholms kommun

Publicerad 14 december 2020

Nu delar Laholms kommun ut tre nya presentkort med totalt 1300 kronors värde till varje anställd i kommunen. Det är också en julklapp som näringslivet och den hårt drabbade handeln kan glädja sig åt under de första sex månaderna 2021. Alltså 1 januari t.o.m. 30 juni. Det är nämligen giltighetstiden för presentkorten som har valörerna 200 kronor, 400 kronor och 700 kronor.

Utseendemässigt liknar de presentkortet med valören 150 kronor som delades ut tidigare i år men har fått helt nya signalfärger och valörer. Totalt blir det 3 400 000 kronor som kommunen delar ut till sina anställda om alla presentkorten löses in.

- Anledningen till utdelningen är som sist, att gynna de lokala företagarna som på många plan lider av coronakrisens nedstängningar av verksamheter. Samtidigt vill vi premiera de anställdas ofta extraordinära arbetsinsatser för kommuninvånarnas bästa nu under krisen, säger Anders Einarsson, kommunchef.

Delas ut till de anställda innan jul

Presentkorten levereras via internpost under vecka 50 till chefer som i sin tur delar ut dem till anställda. Alla som har en tillsvidareanställning eller visstidsanställning med en sammanhängande anställning om minst en månad och är anställda i verksamheten vid tillfället när aktiviteten genomförs får tre presentkort med det totala värdet 1300 kronor.

De får användas för handel av varor och tjänster i alla kommersiella butiker/verksamheter belägna i Laholms kommun. Presentkorten får inte användas för köp av spel, tobak och alkoholhaltiga drycker. Presentkorten går inte att användas vid e-handel.  

Alla företag kan ta emot presentkorten

Självklart är det frivilligt för företagare i kommunen att ta emot och lösa in presentkorten från kunder men en förhoppning är ju att alla ska göra det eftersom det gagnar dem. För att signalera mot kunder att de tar emot presentkorten kan de sätta upp egna utskrifter av en dekal med texten: Här tar vi emot Laholms kommuns presentkort ihop med en bild av korten i de tre valörerna, som laddas ner från laholm.se

- Alla företag som väljer att ta emot presentkorten fyller i och skickar in dem enligt en beskrivning som finns att ladda ner på samma sida på www.laholm.se och får sedan betalt från kommunen. En positiv start på 2021 för både våra hårt prövade företagare i Laholms kommun och alla våra 2 500 anställda. Självklart hoppas vi att kommunens företag tar emot korten eftersom de innebär en merförsäljning. Det är i alla fall vår förhoppning menar Erling Cronqvist, kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt

Laholms kommun beklagar att det av tidsmässiga skäl inte har varit möjligt att förankra idén med presentkortet hos alla företag i kommunen.

Om du har frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Caroline Bengtsson, handelsutvecklare på Laholms kommun, 0430-154 92 och caroline.bengtsson@laholm.se.

Fakturering

Du som är företagare skickar presentkorten och (gärna en samlad) faktura till:

Laholms kommun
Att: Caroline Bengtsson
Humlegången 6
312 80 Laholm

Märk fakturan med ”presentkort”. Det går också bra att lämna presentkorten och fakturan i Stadshusets brevinkast på Humlegången 6. Kostnader för fakturering, administration eller liknande accepteras inte. Fakturering kan göras löpande, dock senast den 31 augusti 2021.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021