JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Nya utbildningar på Campus Laholm

Nya lärlingsutbildningar på Campus Laholm

Publicerad 22 januari 2020

I höst startar vuxenutbildningen på Campus Laholm två nya lärlingsutbildningar, en inom hästnäringen och en med inriktning på upplevelse och turism under begreppet ”Hospitality – mat, möten och människor”.

- Satsningen är resultatet av Campus Laholms breddning där gymnasieskola och vuxenutbildning samverkar för att kompetensförsörja arbetslivet, säger Ulf Bergström, rektor för vuxenutbildningen.

Anpassad utbildning

Eftersom det är lärlingsutbildningar, med cirka 70 procent arbetsförlag tid, anpassas utbildningen i stor utsträckning till det behov som finns inom respektive bransch. Därmed ökar också möjligheten till anställning.

- Branscherna har uttryckt ett stort behov av arbetskraft med denna inriktning, och då är det vår uppgift att på bästa sätt tillgodose detta. Därmed breddas också arbetsmarknaden i kommunen, säger Ulf Bergström.

Statsbidrag

Satsningen möjliggörs genom det statsbidrag från Skolverket som vuxenutbildningen sökt och nu fått grönt ljus för. 4,7 miljoner kronor tilldelades verksamheten. Summan, som motsvarar 160 elevplatser, används emellertid inte enbart till lärlingsutbildningarna. Pengarna fördelas också till yrkesutbildningar inom vård och omsorg, barn och fritid, industriteknik, elteknik samt fordonsteknik.

Varje år går cirka 2 000 elever på Campus Laholm. Drygt 700 av dessa går vuxenutbildning.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021