JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Nytt medborgarlöfte

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Löfte om mer synlig polis

Publicerad 15 januari 2020

Nyligen undertecknades årets medborgarlöfte mellan polisen och Laholms kommun. Liksom i tidigare löften lovar man att tillsammans höja kommuninvånarnas upplevda trygghet. Det görs genom bland annat mer synlig polis, särskilt i vissa utpekade områden i Laholm.

Höstens trygghetsundersökning, som besvarades av fler än någonsin tidigare, 1 270 personer, har i stor utsträckning legat till grund för årets medborgarlöfte. Av de svarande utgjorde ungdomar en avsevärt större andel än tidigare, vilket enligt polisen fick till följd att resultatet på ett bättre sätt än tidigare speglade den upplevda tryggheten. Ungdomar vistas avsevärt mer utomhus än andra grupper, resonerade polisen.

Synligare polis

Mer synlig polis i området runt Altona i Laholm och offentliga platser i anslutning till L P Hansons väg i Laholm är en del av medborgarlöftet. I detta lovas också mer av brottsförebyggande insatser riktat till ungdomar mellan 13 och 24 år. Ökad oro för narkotikautvecklingen var nämligen en punkt som lyftes fram mer än tidigare i den årliga trygghetsundersökningen.

Kommunens löfte till invånarna handlar bland annat om olika åtgärder för att sänka hastigheterna på gator och vägar och kontinuerlig översyn av buskage i trygghetsskapande syfte.

Via länk på denna sida till dokumentet om medborgarlöfte kan du läs mer om dess innehåll.

Här finns också länk till SVT Hallands inslag om medborgarlöftet.

 Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021