JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Presentkort till anställda för att gynna handeln

Laholms kommun delar ut presentkort till alla anställda

Publicerad 06 april 2020

Anders Einarsson (mitten) och Erling Cronqvist stegade till Jessica Svenssons butik på Stortorget i Laholm för att handla med kommunens presentkort på 150 kronor.

Nu delar Laholms kommun ut presentkort på 150 kronor till var och en av alla anställda. Syftet är att stimulera det lokala näringslivet och hjälpa handeln i kommunen. 

Jessica Svensson är urmakare och äger butiken Smycket ur & guld vid Stortorget i Laholm sedan 7 år tillbaka.
– Kommunens presentkort är en fantastisk gest. Det känns som om hela Laholm vill oss handlare väl, säger Jessica Svensson.

Köp för varor och tjänster

Med början den 6 april inleds distributionen av presentkorten. Cheferna får presentkorten skickade till sig med internposten, och cheferna delar sedan ut presentkorten till medarbetarna. Alla som har en tillsvidareanställning eller visstidsanställning med en sammanhängande anställning om minst en månad och är anställda i verksamheten vid tillfället när aktiviteten genomförs får ett presentkort. Det får användas för varor och tjänster i hela Laholms kommun.

- När jag började arbeta på Laholms kommun förra året lanserade jag idén med presentkort till medarbetarna för att gynna den lokala handeln. Vi sköt det på framtiden eftersom vi behövde ordna finansieringen. Den politiska ledningen har nu beslutat att vi ska ge presentkort till alla anställda, säger Anders Einarsson, kommunchef.

Presentkorten har två syften, berättar Erling Cronqvist (C), kommunstyrelsens ordförande:

– Syftet är dels att gynna det lokala näringslivet i Laholms kommun, dels att uppmärksamma vår personal som arbetar hårt för laholmarnas bästa under coronakrisen, säger Erling Cronqvist.

Så här används presentkorten

Presentkorten kan användas för varor och tjänster i alla verksamheter belägna i Laholms kommun. Det är 150 kronor inklusive moms som gäller. Presentkorten får inte användas till köp av tobak, spel eller alkohol. De kan inte bytas mot kontanter eller tillgodohavande. Det är frivilligt för företagare att ta emot presentkorten, men förhoppningen är att de flesta vill göra det. Presentkorten gäller från och med att de delas ut till och med den 1 augusti 2020. De kan inte användas vid köp på webben.

Laholms kommun har tagit fram en skylt som företagare kan lägga på kassadisken eller sätta på dörren så att kunden vet att presentkorten tas emot. Skylten finns här att ladda ner och skriva ut. (inlänkad pdf)

Presentkorten - en hjälp i en svår tid

Näringslivsenheten på Laholms kommun sköter den praktiska delen av hanteringen.

– Många i detaljhandeln hade det kämpigt redan innan coronaviruset slog till, och vi märker att de är hårt drabbade nu. Presentkorten är en hjälp för både dem och andra lokala verksamheter säger Caroline Bengtsson, handelsutvecklare på näringslivsenheten.

Tidig julklapp

Företag som tar emot presentkorten skickar in dem och fakturerar kommunen, som har avsatt 300 000 kronor för ändamålet.

– Presentkorten är en julklapp i förskott, och därför blir det ingen förmånsbeskattning för kommunens medarbetare. Vi hoppas att presentkorten blir till glädje för både medarbetarna och företagarna, säger Anders Einarsson.

Fakturering

Du som är företagare skickar presentkorten och (gärna en samlad) faktura till:

Laholms kommun
Att: Caroline Bengtsson
Humlegången 6
312 80 Laholm

Märk fakturan med ”presentkort”. Det går också bra att lämna presentkorten och fakturan i Stadshusets brevinkast på Humlegången 6. Kostnader för fakturering, administration eller liknande accepteras inte. Fakturering kan göras löpande, dock senast den 31 december 2020.

Information om fakturering finns även på presentkorten.

Varje presentkort har ett speciellt papper med vattenstämpel och ett specifikt nummer för att avskräcka från kopiering.

Kontakt

Laholms kommun beklagar att det av tidsmässiga skäl inte har varit möjligt att förankra idén med presentkortet hos alla företag i kommunen.

Om du har frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Caroline Bengtsson, handelsutvecklare på Laholms kommun, 0430- 154 92 och caroline.bengtsson@laholm.se .

Text: Helena Dovier. Bild: Bo Bjelvenstedt

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021