JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Restauranger anpassar sin verksamhet och följer råden

Restauranger anpassar sin verksamhet och följer råden

Publicerad 16 december 2020

Miljökontorets handläggare fortsätter att göra täta tillsynsbesök på restauranger i kommunen. Resultatet har hittills varit positivt och majoriteten följer de aktuella råden och restriktionerna.

Sedan i våras har miljökontorets handläggare gjort regelbundna trängselkontroller och håller en tät dialog med verksamhetsinnehavare. Enligt Sebastian Stjärneblad, Alkohol- och tobakshandläggare på Miljökontoret i Laholm har tillsynen visat att kommunens verksamhetsinnehavare i stora drag uppfyllt de nya lagkraven.

-Vi har gjort besök varje vecka och även kvällar och helger. Majoriteten har skött det väldigt bra. Det har gjorts justeringar kring trängsel och flera har anpassat serveringen, säger Sebastian Stjärneblad.

Regeringen har sedan tidigare beslutat att servering av alkoholdrycker förbjuds efter klockan 22.00 vilket resulterat i att Miljökontoret utökat sin information till de som innehar alkoholtillstånd. Vidare framhåller Sebastian att kommunens företagare inom restaurang- och besöksnäringen varit väldigt kreativa, flexibla och uthålliga när det tillkommit nya riktlinjer och regler att förhålla sig till.

Det är varje enskild persons ansvar att följa riktlinjer och rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Miljökontoret vill skicka med en påminnelse och uppmaning inför julhelgerna att fortsätta att hålla avstånd, undvika trängsel samt följa de nationella råden och riktlinjerna.

 

Text: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021