JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Samarbetar för trafiksäkerhet kring kommunens skolor och förskolor

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Samarbetar för trafiksäkerhet kring kommunens skolor och förskolor

Publicerad 15 december 2020
Ett samarbete har inletts mellan Laholms kommun, räddningstjänsten och polisen för att öka säkerheten kring skolor och förskolor i Laholms kommun. Cyklister uppmanas att använda cykellampor och gångare bör använda reflex för att synas samtidigt som bilister tänker på att vara extra uppmärksamma. 

Många barn rör sig i närheten av skolor och förskolor och det är därför extra viktigt att alla trafikanter anpassar sin hastighet utanför och på närliggande gator till skolor och förskolor.

- Jag får ofta in synpunkter om att det körs med höga hastigheter utanför skolorna och förskolorna i kommunen, säger Malin Bogren, trafikplanerare i Laholms kommun.

Hon har tillsammans med rektorer, kommunens säkerhetsstrateg och kommunpolisen i Laholm ett sammarbete för att förbättra trafiksäkerheten kring skolor och förskolor. En påminnelse har skickats till föräldrar och vårdnadshavare om att ta det extra lugnt i trafiken i närheten av skolor där många barn rör sig och vara uppmärksamma på sin omgivning vid hämtning och lämning.

I samband med att information skickas ut till vårdnadshavare genom skolans digitala funktioner ska polisen, under en period, vara mer synlig vid skolor och förskolor för att bidra till en tryggare trafikmiljö för alla.

- Trafiksäkerhetsarbetet är något som vi alla kan bidra till. Allt för att skapa en tryggare trafikmiljö vid skolorna i kommunen, säger Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm.

Utan reflex syns du inte

Under vinterns mörka månader kan alla bidra till en ökad trafiksäkerhet och trygghet i kommunen. Med enkla medel kan säkerheten öka genom att använda reflex och lampor. Under förmiddag och eftermiddag är sikten sämre under vintern och utan reflex syns du inte.

- Det är superviktigt att alla som rör sig ute, går eller cyklar, har reflex på sig så att ni syns så bra som möjligt. Och lägg fem minuter på att se över barnens och dina egna cykellampor så att de fungerar nu när det är mörkare under morgon och eftermiddag, säger trafikplanerare, Malin Bogren avslutningsvis.

 

Text: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021