JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Skyddsrockar åt vården - från Laholm

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Skyddsrockar åt vården - från Laholm

Publicerad 01 juli 2020

Maja Larsson och Karin Olsson svetsar ihop skyddsrockar på Jobbcenter. 2 400 har nyligen skickats iväg för att användas av vårdpersonal som jobbar med covid-sjuka patienter.

I måndags gick den första lastpallen med skyddsrockar ut till vården - från Jobbcenter i Laholm.
- Våra deltagare får en väldigt bra arbetsträning samtidigt som det blir en verklig samhällsnytta, säger Anette Martinsson som är enhetschef på Jobbcenter.

Tillverkningen av skyddsrockarna startade för drygt tre veckor sedan då Smålandsföretaget Nordiskt Papper fick kontakt med Björn Hagström, enhetschef för daglig verksamhet.

I måndags skickades den första pallen med tolv kartonger med 2 400 skyddsrockar. De är engångsförkläden i genomskinlig plast med långa ärmar, och används av vårdpersonal som jobbar med patienter som insjuknat i covid-19 på flera olika platser i landet.

Svetsar ärmar

- Vår del i tillverkningen består i att svetsa fast ärmarna. Det är ett bra projekt för arbetsträning, det är inget tungt arbete och det består av många moment där man bland annat får träna samarbetsförmågan, säger Anette Martinsson och tillägger:

- Det är också en samhällsnytta med projektet. Skyddsrockarna behövs verkligen i vården.

Både deltagare inom daglig verksamhet och Jobbcenter deltar i tillverkningen som kommer att pågå hela sommaren och kanske ännu längre.

- Som det ser ut idag finns det inga tecken på att efterfrågan och behovet av skyddsrockarna minskar, säger Anette Martinsson.

Text och bild: Carina Nilsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021