JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Socialtjänsten öppnar ny e-tjänst

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Socialtjänsten öppnar ny e-tjänst

Publicerad 30 november 2020

I början av året lanserade socialtjänsten i Laholms kommun en e-tjänst för ansökan om fortsatt ekonomiskt bistånd. Nu tas nästa steg. Personer som har ett pågående ärende för ekonomiskt bistånd kan följa detta via ytterligare en e-tjänst, Mina sidor.  

- Jag är mycket nöjd med att vi nu kan erbjuda tjänsten, som är ytterligare ett sätt att skapa tillgänglighet för Laholms kommuns invånare och därmed öka vår service, säger socialnämndens ordförande Kenneth Camitz (M).

Den digitala tjänsten, Mina sidor, är tillgänglig från och med den 30 november. Via tjänsten kan man digitalt se vem som är handläggare, när handläggaren har börjat hantera ansökan om ekonomiskt bistånd, beräkning, bedömning, beslut och eventuell utbetalning. Eftersom det är en e-tjänst är denna tillgänglig dygnet runt och man kan lätt följa sitt ärende via dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Lång process

Noor Awad, kvalitetsutvecklare på socialtjänsten, har varit en av de drivande krafterna för att få till stånd e-tjänsten.

- Mina sidor är ytterligare ett steg för att möta framtidens välfärd och de möjligheter som tekniken medför. Det har varit en lång och inte alltid enkel process, därför är det extra skönt att vi gått i mål, säger hon.

Med tjänsten i hamn hoppas Inger Jönsson, enhetschef på ekonomiskt bistånd, att hushåll med ekonomiskt bistånd hakar på möjligheten att göra sin återansökan digitalt. Inte minst för att det blir så mycket enklare att följa sitt ärende från ansökan till beslut.

Mer information om e-tjänst för ekonomiskt bistånd

Klicka på länken nedan för att få mer information om e-tjänsterna för ekonomiskt bistånd.

Länk till e-tjänstsida för ekonomiskt bistånd

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021