JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Sommaraktiviteter för bättre hälsa

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Campus hälsa - aktivitet för ökat välmående

Publicerad 18 juni 2020

Träning på utegym är en av aktiviteterna som deltagarna i Campus hälsa får prova på i sommar.

Många av deltagarna i Jobb Laholm och de som går vuxenutbildningens samhällsorientering på Campus Laholm saknar någon form av fysisk aktivitet. I sommar ges de möjlighet att prova på olika aktiviteter inom ramen för projektet Campus hälsa.

Företrädare för Jobb Laholm, vuxenutbildningens samhällsorientering och samordnare för skola/praktik på Osbecksgymnasiet i Laholm har tillsammans tagit fram ett program omfattande ett tvåtimmarspass en gång i veckan under totalt sex sommarveckor. Aktiviteterna är enkla som exempelvis promenader, stavgång och besök på utegym. Några "teoretiska" delar är också insprängda här och var.

Med projektet hoppas ledarna kunna inspirera deltagarna till att röra sig mer på fritiden.

Motivera till ökad aktivitet

- Det handlar om att motivera dem till ökad aktivitet och förklara dess positiva effekter för hälsan och det allmänna välbefinnandet. Ökad aktivitet bidrar också till bättre koncentration, vilket i sin tur påverkar inlärningen på ett positivt sätt. En annan faktor är stärkt självförtroende, säger Ariant Plava, samordnare för praktik och arbetsliv på Osbecksgymnasiet.

Första passet genomfördes på torsdagen – en introduktionsföreläsning på Osbecksgymnasiet följt av en gemensam kortare promenad. Kommande veckor står mer av fysisk aktivitet på programmet, med möjlighet att välja mellan olika pass. Matens betydelse för det allmänna välbefinnandet lyfts också fram under sommarveckorna.

Slår projektet väl ut håller arrangörerna dörren öppen för en liknande satsning i höst. 

Text: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021