JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Sportsommar med utomhusaktiviteter

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Sportsommar med utomhusaktiviteter

Publicerad 05 maj 2020

Alla aktiviteter i årets Sportsommar genomförs utomhus.

Nu är det dags att anmäla sig till Sportsommar, ett mycket populärt arrangemang bland barn och unga. I år med ett upplägg anpassat efter coronapandemin – alla aktiviteter under de två augustiveckorna genomförs utomhus.

- Vi får hoppas på uppehållsväder, säger föreningskonsulent Carl Fredrik Stefansson.

Sportsommar, som arrangeras av riksförbundet Sisu Halland, Laholms kommun och föreningslivet, genomförs för sjätte året i följd. Ett arrangemang som fått rejält fotfäste i målgruppen - elever i årskurserna tre-sex. I fjol deltog 183 barn och unga som fick prova på olika idrotter representerade av tio lokala föreningar.

Lovorden formligen haglade från deltagarna och föräldrarna över augustiveckorna. Så här skriver några föräldrar i utvärderingen:

"Min dotter har haft en alldeles fantastisk vecka. Först ångrade hon att hon anmält sig, men redan efter första dagen kom hon hem och var överlycklig och ville fortsätta."

" Mina barn har verkligen uppskattat Sportsommar. Min dotter är med för tredje året. Min son, som är med för första gången, längtar redan efter nästa Sportsommar. Det är verkligen ett gott betyg åt ledare och verksamhet."

Feriearbetare får ledarutbildning

Förutom möjligheten att prova på olika idrotter, och att barnen och ungdomarna aktiveras under sommaren, finns ytterligare ett syfte med Sportsommar – att feriearbetande ungdomar i årskurs 1 och 2 på gymnasiet tränas i rollen som ledare för ungdomarna. Innan de tar sig an dessa genomgår de en ledarskapsutbildning inklusive praktiska moment. I fjol engagerades 15 feriearbetare, lika många är aktuella i år.

Fem platser

Sportsommar finns på fem platser i kommunen: Knäredsskolan, Lagaholmsskolan i Laholm, Mellbystrandsskolan, Skottorpsskolan och Veingeskolan. Till respektive plats kommer föreningar och presenterar sin verksamhet.

- Givetvis hoppas vi på att intresset för Sportsommar blir lika stort i år som tidigare år. Det är en fantastisk möjlighet att få prova på olika idrotter, vilket underlättar valet vad man vill satsa på. Dessutom är allt gratis, säger Carl Fredrik Stefansson.

Anmälan till Sportsommar är nu öppen. Sista anmälningsdag är den 27 juli.
Länk till anmälan finns på denna sida.

Plats och tid för Sportsommar

Här finns Sportsommar i år mellan klockan 09.00 och 13.00

  • Vecka 32: Veingeskolans idrottshall, Mellbystrandsskolans idrottshall, Lagaholmshallarna i Laholm.
  • Vecka 33: Knäredsskolans idrottshall, Skottorpsskolans idrottshall, Lagaholmshallarna i Laholm.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021