JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Kommunledningen: "Tillsammans klarar vi prövningen"

"Tillsammans klarar vi prövningen"

Publicerad 18 mars 2020

Kommunchef Anders Einarsson och kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C)

Hela vårt samhälle är nu i en situation som gungar. Då är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt och att var och en gör sitt bästa.

Nu arbetar alla i Laholms kommuns verksamheter tillsammans med att hantera effekterna av coronaviruset och dess framfart. Än så länge är spridningen inom kommunens geografiska område förhållandevis liten, och vi hoppas att det läget ska fortsätta. Laholms kommun har en god beredskap. Vi har läget under kontroll i så stor utsträckning som det är möjligt.

Kommunen har en planering för olika scenarion som kan tänkas uppstå framöver, och vi anpassar åtgärderna utifrån det som händer. Vi försöker också ligga steget före i de fall det fungerar.

Laholms kommun har sedan en och en halv vecka en krisledningsgrupp på ledningsnivå för att samordna och säkerställa arbetet utifrån situationen med coronaviruset.
Från och med i dag, onsdagen den 18 mars, inrättas en formell stab med fler ledningsfunktioner. I staben ingår funktionerna stabschef, personal, logistik, planering och samverkan, analys, kommunikation och dokumentation.

Arbete tvärs över gränserna

Chefer och medarbetare är alltid oerhört viktiga, men särskilt i rådande läge. För att hantera läget samverkar alla på bredast möjliga sätt och tvärs över gränserna.

Medarbetare och chefer hjälps åt och använder resurserna där de behövs bäst. Ett exempel är att handsprit behövs bäst i vården. Om det finns handsprit i andra delar av kommunens verksamheter ska handspriten lämnas till vården. Vi vill att det här synsättet ska genomsyra så mycket som möjligt även framåt. Det kommer att behövas.

Vi uppskattar verkligen chefers och medarbetares stora insatser nu och framöver, och tillsammans kan vi lösa den svåra uppgiften på bästa möjliga sätt. Många av våra verksamheter har samhällsviktiga funktioner, och vi behöver hjälpas åt för att upprätthålla dem.

Hjälp dina medmänniskor

I dessa tider, när äldre personer ska begränsa nära kontakter med andra och undvika platser med många människor, kan du som medmänniska göra viktiga insatser för dem. Du kan exempelvis hjälpa dem med att handla eller fråga om de behöver hjälp med att ta reda på bekräftad information om coronaviruset – på svenska eller något annat språk.
Du kan också sträcka ut en hjälpande hand genom telefoner och andra kanaler. Alla mår bra av att veta att någon tänker på dem.

 Följ myndigheternas råd om bland annat hygien, besök och restriktioner.

Tänk också på att stödja Laholms kommuns lokala näringsliv. Näringsidkare är hårt drabbade av coronakrisen, och det är viktigt att stötta dem.

Vi kan klara prövningen tillsammans

Nu är samhället i en mycket svår situation, och för att lösa den är allas bidrag viktigt. Vi är övertygade om att vi kan klara det tillsammans.

 Med vänliga hälsningar

Erling Cronqvist, kommunstyrelsens ordförande, Laholms kommun

Anders Einarsson, kommunchef, Laholms kommun

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021