JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Tre nya löparrundor i kommunen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Upptäck kommunens östra delar via löparrundor

Publicerad 03 juli 2020

Den nära tolv kilometer långa löparrundan i Rönnö naturreservat går i en flack terräng med passage över mosar på gränsen till Småland.

För gemene man förknippas Laholms kommun främst med en av Sveriges längsta sammanhängande sandstränder. För löparen är möjligen Hallandsås lika välbekant.

Nu öppnas nya möjligheter för löparen till ytterligare bekantskap med kommunen. Tre sinsemellan olika trailrundor i kommunens östra delar har tagits fram i ett samarbete mellan Trailrunning Sweden och Laholms kommun.

I slutet av förra året togs fyra slingor i bruk, som helt eller delvis går i Laholms kommun: Osbecks bokskogar, Kustslingan Skummeslövsstrand, Snibe stua Hällede och Trollehallar Stavershult. Nyligen kompletterades dessa med en 13 kilometer lång runda i Hjörnered-Timmershult, tolvkilometersrunda i naturreservatet Rönnö vid Baggabygget i Knäred och en sju kilometer lång tur med utgångspunkt från kvarnen i Knäred.

Varierad terräng

– Rundorna i Hjörnered och Knäred ligger i en kuperad terräng medan rundan i Rönnö naturreservat är mer flack med passage över mossar på gränsen till Småland. Längs rundorna möter vi också kulturminnen av olika slag, säger Elisabeth Hansson på Trailrunning Sweden.

Nathalie Sandberg, destinationsutvecklare på Laholms kommun, välkomnar de nya rundorna.

– Vår ambition är att ge både kommuninvånare och besökare möjlighet att på ett enkelt sätt vara aktiva i den vackra naturen vi har runt omkring oss. Det är också kul att lyfta de inre delarna av kommunen. Här bjuds på en annan typ av natur än den vid kusten, säger hon.

På sidan finns länk till rundorna.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021