JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Välkända politiker har avlidit

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Två välkända politiker har gått ur tiden

Publicerad 15 januari 2020

Christian Wahl (M) och Kent-Arne Andersson (C).

Två välkända politiker i Laholms kommun, Christian Wahl (M) och Kent-Arne Andersson (C), har avlidit under den senaste tiden.

Christian Wahl var en av Laholmsmoderaternas tongivande namn under de senaste två decennierna. Under perioden 2012–2014 var han ordförande i kommunfullmäktige. Ordförandeklubban svingade han också i det kommunägda bostadsbolaget Laholmshem i åtta år. Därtill var han vice ordförande under närmare tio år i miljö- och byggnadsnämnden.

Christian Wahl var också engagerad i Teckningsmuseet i Laholm och föreningen Gamla Laholm. Han blev 70 år.

- Christian hade många strängar på sin lyra, säger partikamraten och kommunrådet Roland Norrman. Som politiker var han en pragmatiker med samförståndslösningar för ögonen. Privat var han en utmärkt talare, grillmästare av rang och stor konstälskare. Hans snabba repliker förknippar jag också med Christian.

Politiker i unga år

Som 22-åring började den politiska karriären för Kent-Arne Andersson (C). 1970 tog han plats i Knäreds fullmäktigeförsamling och när nuvarande Laholms kommun bildades den 1 januari 1974 fick han nya förtroendeuppdrag. Med åren blev dessa allt tyngre, först som ordförande i servicenämnden och sedan i barn- och ungdomsnämnden under åtta år. Dessutom hade han ordinarie plats i kommunstyrelsen under en mandatperiod. Engagemanget gav honom en central plats i partiets inre krets.

Förutom politiska uppdrag tilldelades han även förtroendeuppdrag i Södra Skogsägarna.

Kent-Arne Andersson blev 71 år.

- Kent-Arne Andersson engagerade sig till hundra procent i det han gav sig in i. Och han var aldrig rädd för att säga vad han tyckte, vilket ibland ledde till att vi inte var överens. Men vi hittade alltid tillbaka till varandra, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C), och fortsätter:

- Som ledamot av partiets nomineringskommitté inför ett av valen kontaktade han mig för att höra min inställning till förslaget att placera mig på en framträdande plats på partiets lista.

Det ledde sedermera till att Erling Cronqvist blev partiets förstanamn.

Text: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021