JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Bättre brottsförebyggande arbete genom fördjupat samarbete med polisen och kriminalvården

Bättre brottsförebyggande arbete genom fördjupat samarbete med polisen och kriminalvården

Publicerad 20 maj 2021

Kommunpolis Kristian Nilsson och säkerhetschef Karin Martini.

Laholms kommun vill bli bättre på att leva upp till medborgarlöftet med åtgärder för att skapa trygghet och säkerhet. Därför fördjupas nu samarbetet mellan kommunen, polisen och kriminalvården, genom ett nytt samverkansavtal.

Ett väl inarbetat samarbete finns redan mellan Laholms kommuns säkerhetschef Karin Martini och kommunpolis Kristian Nilsson. Och överenskommelsen skrivs för att gynna ett långsiktigt samarbete mellan Laholms kommun, Polismyndigheten och Kriminalvården med fokus på trygghet, säkerhet och brottsförebyggande arbete. Men det nya samverkansavtalet, som gäller tre år framåt, ger en bättre struktur och en tyngd till det brottsförebyggande arbetet och trygghetsarbetet i Laholms kommun.

- Jag tycker att vi nu kan få bättre möjlighet att följa upp arbetet, säger kommunpolis Kristian Nilsson.

Det uppdaterade arbetssättet innebär att en styrgrupp med representanter från Laholms kommun, polisen och kriminalvården har bildats för att kunna följa det brottsförebyggande arbetet och ta beslut om insatser när det behövs. Det innebär också att löften om åtgärder bättre kan följas upp och att det blir tydligare utpekat vem som ska göra vad och när det ska göras.

- Vi kallar det för den nya brottsförebyggande processen och det ger oss förutsättningar att ge styrgruppen löpande redovisning och styrgruppen får ta del av en levande lägesbild som är aktuell just nu, säger Karin Martini, säkerhetschef i Laholms kommun.

Medborgarlöftet innehåller flera aktiviteter som har utformats efter det som kommunens invånare upplever som problem. Bland annat lovar Laholms kommun och polisen att samverka och arbeta brottsförebyggande gentemot ungdomar mellan 13 och 24 år. Dessutom lovar kommunen att kontinuerligt arbeta med hastighetssänkande åtgärder och åtgärda buskage i trygghetsskapande syfte.

-Det är sedan länge bevisat att förebyggande arbete och tidiga insatser fångar upp och förebygger brottsliga handlingar och genom detta samarbete får vi verktyg att förebygga mer, säger Kristian Nilsson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 maj 2021