JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Kraftig brand i centrala Laholm

Kraftig brand i centrala Laholm

Publicerad 14 juni 2021

Uppdaterad kl 15.30

En stor brand bröt ut i en byggnad vid Stortorget i centrala Laholm natten mot måndagen. Byggnaden gick inte att rädda, men räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spred sig till kringliggande fastigheter.

Larmet kom klockan 02.41 natten till måndagen och första styrkan var på plats knappt tio minuter senare. Då var branden fullt utvecklad med lågor som slog ut från byggnaden vid Stortorget.

Inriktningen blev att begränsa branden för att den inte skulle sprida sig till kringliggande byggnader och det lyckades räddningstjänsten med, bland annat genom att kyla grannfastigheten. Däremot kunde inte byggnaden i hörnet Stortorget-Köpmansgatan räddas, i längan fanns butiker och en restaurang.

Ännu en gång lyckades räddningstjänsten förhindra en brand som kunde har blivit långt värre än den blev, och ingen människa kom till skada. En styrka på drygt 30 personer från räddningstjänsten i Laholm, Knäred, Våxtorp, Hishult och Halmstad deltog i släckningsarbetet.

Eftersläckningen pågick under måndagen. På måndagseftermiddagen togs större delen av avspärrningarna runt Stortorget och Hästtorget bort så att de flesta parkeringsplatserna nu åter kan användas. Köpmansgatan kommer dock att vara avstängd ytterligare en till två dagar på sträckan mellan Stortorget och Hästtorget. Under den tiden har Sparbanken en tillfällig ingång på bakisdan.


Vad som har orsakat branden är i nuläget okänt.

Text: Anette Rantala

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 14 juni 2021