JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Coronaanpassat studentfirande även i år

Coronaanpassat studentfirande även i år

Publicerad 23 april 2021

På grund av de råd och restriktioner som fortfarande gäller kommer Osbecksgymnasiets studentfirande att genomföras i ett alternativt format.

Även i år sätter coronapandemin stopp för delar av det efterlängtade studentfirandet.

– Årets studentfirande kommer att behöva anpassas, även om restriktionerna skulle lätta senare i vår. Pandemin är långt ifrån över, men vi ska göra allt för att skapa ett säkert och fint och minnesvärt firande för våra fantastiska studenter, säger Carl Lundgren, rektor för Osbecksgymnasiet i Laholm.

För att kunna erbjuda en så positiv upplevelse som möjligt, och samtidigt agera ansvarfullt, kommer årets studentfirande enbart att äga rum på Campus Laholm. Det innebär att den traditionsenliga studentmarschen samt studentavslutningen i Sankt Clemens kyrka uteblir.

Inställd studentbal

Restriktionerna medför också att studentbalen på Strandhotellet i Mellbystrand ställs in. Detsamma gäller för "klasskampen" i dess traditionella form, men skolans ledning arbetar tillsammans med elevrådet för att se om tävlingarna kan genomföras på ett coronaanpassat sätt.

Studenternas sedvanliga "utspring" från Campus Laholm livesänds på laholm.se, precis som förra året, men kommunen inväntar framtida råd och restriktioner för att slutligen avgöra om anhöriga kan vara på plats i någon form.

– Livesändningen förra året var mycket uppskattad. Den gjorde det möjligt för släkt och vänner att ta del av den här fartfyllda och symboliskt betydelsefulla stunden. Vi kommer dock att invänta eventuella ändringar i restriktionerna, för att se om det trots allt är möjligt för anhöriga att ta emot sina studenter utanför Campus Laholms huvudentré, säger Carl Lundgren.

Totalt är det cirka 180 elever som tar studenten i Laholm i år.

Text: Linus Lundberg

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 23 april 2021