JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Cronqvist i samspråk med kronprinssesparet

Cronqvist i samspråk med kronprinsesspar

Publicerad 17 februari 2021

Kommunchef Anders Einarsson och kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) pratade under onsdagsförmiddagen med kronprinsessparet om pandemins effekter på Laholms kommun.

Hur har coronapandemin påverkat Laholms kommun, som arbetsgivare och kommun? Den frågan fick Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel svar på i ett digitalt samtal på onsdagsförmiddagen med kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) och kommunchef Anders Einarsson.

Sedan en tid tillbaka gör kronprinsparet digitala nedslag i flera av Sveriges kommuner för att få en bild av hur kommunerna hanterat pandemin. De är också intresserade av vilka utmaningar som kommunerna står inför.

- Pandemin pratade vi en hel del om, och vad en eventuell tredje våg kan få för effekter hos oss. För medarbetare inom vård och omsorg blev det en ansträngd sommar som påverkade deras planerade semester. En tredje våg spär på vår semesterskuld.

Det var ett spörsmål som berördes, säger Erling Cronqvist. Han tog också upp pandemins påverkan på de gröna näringarna. Gårdar med utländsk arbetskraft har i en del fall drabbats när medarbetare haft svårt att pendla mellan jobbet i Sverige och hemvist i exempelvis Polen.

Pandemins effekt på barn och ungdomar kom också upp.

- Prins Daniel är ju väldigt engagerad i idrottslivet, och angelägen om att barn och unga rör på sig. Han, liksom vi, är bekymrade över att pandemin kan få ungdomarna att fastna framför datorn, säger Erling Cronqvist.

Snabb befolknigstillväxt

En av kommunens utmaningar, som i grund och botten är positiv men som också ger bekymmer, är den snabba befolkningstillväxten. Sett till invånarantalet var Laholms kommun 2019 den kommun i länet som växte snabbast.

- Det hann vi också att prata om, säger Erling Cronqvist, som tyckte att det var ett trevligt samtal med kronprinsessparet, där kommunen gavs möjlighet att ge sin syn på ett år med pandemin.

Text och bild: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 17 februari 2021