JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Digital föreläsning om barn med funktionsnedsättning

Digital föreläsning om barn med funktionsnedsättning

Publicerad 02 februari 2021

Astrid Emker - pedagog, handledare och föreläsare.

Som förälder är det lätt att känna sig otillräcklig, ett dåligt samvete av att inte hinna med sina barn är inte ovanligt. I den här föreläsningen delar Astrid Emker med sig av sina erfarenheter efter att ha mött många barn och unga, alla syskon till barn med vitt skilda funktionsnedsättningar. Astrid har lyssnat på deras historier, funderingar och hur de ser på sin roll i familjen.

Ågrenska har under många år intresserat sig för syskonens situation och roll i familjer med barn med funktionsnedsättning. Organisationen har genomfört ett treårigt syskonprojekt, ”Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon?”, som gav viktig kunskap och erfarenhet av att ha ett syskon med funktionsnedsättning. Dessa tar vi fortsatt med oss i arbetet och mötet med syskonen på våra familjevistelser såväl som under syskonvistelser och samtalsgrupper för syskon.

Ta del av Astrids erfarenheter genom en inspelad föreläsning. Logga in för att höra föreläsningen mellan den 1 och den 16 mars. Inloggningsuppgifter kommer på laholm.se så snart vi fått dem. Se länk nedan.

https://www.laholm.se/stod-och-omsorg/barn-unga-och-familj/anhorigstod/forelasningar/

Föreläsare

Astrid Emker - pedagog, handledare och föreläsare.

Astrid har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna med olika funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser. Astrid arbetar som handledare och föreläsare för olika typer av personal- och föräldragrupper. Syskonrollen är ett av Astrids specialområden. Hon har bred erfarenhet från många års arbete med syskon på Ågrenska och medverkan i projektet ”Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon”.

Datum 1-16 mars

En digital föreläsning du kan ta del av när det passar dig, mellan den 1-16 mars 2021.

Systemkrav

För att se föreläsningen krävs inloggning med giltig e-postadress till kursplattformen. Du behöver någon av de två senaste versionerna av webbläsarna Firefox, Safari, Chrome eller Edge på din dator. Alternativt iOS Safari (11 och uppåt), Chrome eller Samsung Internet på din mobiltelefon.

Ställ frågor till föreläsaren i en livesändning 16 mars

Astrid vill gärna samtala med dig som tar del av föreläsningen hemifrån. Vad tar du med dig? Har du några frågor till Astrid? Eller vill du kanske bara höra vad andra ställer för frågor?

Efter registrering till föreläsningen får du mer information om den livesända frågestunden via Zoom, på kvällen den 16 mars. Exakt tidpunkt återkommer vi till. 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021