JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Filmen om nya samhällsbyggnadsförvaltningen

Filmen om nya samhällsbyggnadsförvaltningen

Publicerad 18 januari 2021

Chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen, Niklas Wilsson. 

En ny förvaltning som dels kommer ha blicken mot framtiden dels sköta den dagliga driften såg dagens ljus den förste januari 2021.

Det kan också beskrivas som så, att processen från idé till daglig drift lyfts in i en tajt organisation med korta beslutsvägar som effektiviserar arbetet inom förvaltningens många ansvarsområden. Kort sagt en sammanhållen samhällsbyggnadsprocess.

Förvaltningschefen för samhällsbyggnadsförvaltningen, Niklas Wilsson sammanfattar sina tankar om sin förvaltning så här:
- Det finns stora förväntningar på den nya förvaltningen att effektivisera samhällsbyggnadsprocessen och att gå från en god service till invånarna till en ännu bättre. En del är den tänkta digitala omvandlingen som kommer att underlätta både för kommuninvånaren och för den som arbetar i kommunen. Vi har samlats i förvaltningen för att möjliggöra gränslösa samarbeten inom samhällsbyggnadsprocessen.

Den nya samhällsbyggnadsförvaltningen kommer, förutom sin stab att stå på tre ben:
Under benet samhällsutveckling samlas enheterna drift, miljö och bygg, under samhällsservice ingår avfall, måltid samt fordon och trafik. Det tredje benet består av Räddningstjänsten.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Knut Slettengren (M), ser även fördelar från politikens håll för deras arbete:
- Vi får på det här sättet vara med från ax till limpa när Samhällsbyggnadsnämnden blir en sammanhållen samhällsbyggnadsprocess och beslutsgången blir uppspeedad. Effektiviteten kommer att ökas.

I filmen vill förvaltningen visa sin stora bredd och ni får möta representanter från de olika enheterna i deras dagliga arbete.

Film: Bo Bjelvenstedt Text: Annika Lindblad

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 januari 2021