JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Folkhälsocentrum öppnar försiktigt upp fler verksamheter

Folkhälsocentrum öppnar försiktigt upp fler verksamheter

Publicerad 08 april 2021

Med undantag för ett fåtal aktiviteter har Folkhälsocentrum i Laholm varit stängt för allmänheten sedan den 25 januari. Nästa vecka öppnar fler verksamheter upp, dock i en mycket begränsad och coronaanpassad omfattning.

Hallands kommuner har tagit ett gemensamt beslut att öppna upp vissa kultur- och fritidsanläggningar igen, under förutsättning att pandemilagen och begränsningsförordningen följs. Det innebär att Folkhälsocentrum i Laholm försiktigt öppnar upp ett antal verksamheter för allmänheten från och med måndagen den 12 april. Motionssim, till exempel, begränsas till tisdagar och torsdagar och aktivitetsbassängen håller endast öppet för "medicinskt motiverat bad". Det kommer även att finnas en maxgräns för hur många personer som får vistas samtidigt i exempelvis omklädningsrummen (max 6 personer) och duschrummen (max 4 personer).

I vanlig ordning är det viktigt att alla besökare tänker på att hålla avstånd till andra, tvätta händerna ofta och stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

-Regeringen har tydliggjort behovet av att öppna upp kommunala simhallar och idrottsanläggningar i syfte att främja den allmänna folkhälsan. Det känns viktigt, att under ansvarsfulla förhållanden, kunna erbjuda människor en möjlighet att bibehålla sin hälsa genom motion och rehabträning, säger Andreas Meimermondt, chef för kultur- och utvecklingsförvaltningen i Laholms kommun.

Följande gäller på Folkhälsocentrum från och med nästa vecka:

  • Motionssimmet har öppet på tisdagar och torsdagar klockan 6.00–8.00 från och med den 13 april. Aktivitetsbassängen kommer att vara stängd dessa tider – den är endast öppen för bokningar (se nedan). Basturna hålls stängda.
  • Aktivitetsbassängen öppnar upp för bokade tider kallade "medicinskt motiverat bad". Det innebär att du uppvisar ett intyg från vårdgivare (läkare, barnmorska, sjukgymnast) där det framgår att bad/simning är en del av din rehabilitering. Priset som gäller är kommunens taxa, dvs 325 kr/timmen om man tillhör en grupp med funktionshinder/personkrets med särskilda behov/LSS som tillhör Laholms kommun. Alla övriga betalar 850 kr/timmen. Tid bokas via mejl till jeanette.bengtsson@laholm.se eller på telefon 0430-153 07.
  • Gymmet öppnar för bokade tider: Måndag och onsdag klockan 9.00–19.00, tisdag och torsdag klockan 6.00–19.00, fredag klockan 9.00–18.00 och lördag klockan 10.30–15.30. Max 4 personer får vistas i gymmet samtidigt. Tid bokas i kassan eller på telefon 0430-153 00. Ingång sker via caféet då omklädningsrum och duschar endast är öppna för våra simskolor.
  • Caféet öppnar för försäljning av kaffe, te och kylda drycker under ovanstående öppettider.
  • Föreningen Stimmet utökar sin verksamhet med vuxenträning. För mer info, ta kontakt direkt med föreningen (www.stimmet.nu).

En nyhet! Stationsträning på utegymmet måndagar och torsdagar klockan 17.00–18.00. Endast drop-in som betalas i kassan – kvittot gäller som biljett hos ledaren. Max 8 personer. Pris: 100 kr (vuxen)/80 kr (ungdom/pensionär) per gång.
Läs mer på www.folkhalsocentrum.se.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 april 2021