JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Höganäsbo - ny chef i Laholms kommun

Ny förvaltning och kommun på tillväxt lockade planchef till Laholms kommun

Publicerad 15 januari 2021

Mila Sladic

Att vara med från start i en helt ny förvaltning i en kommun med stark potential att växa. Det fick Mila Sladic, planchef i Halmstads kommun, att söka tjänsten som chef för verksamheten samhällsutveckling, en del av Laholms kommuns nya samhällsbyggnadsförvaltning. I konkurrens med ett tiotal sökande fick hon tjänsten med tillträde den 12 april.

När det nya året ringdes in växlade Laholms kommun organisationsspår, från en sammanhållen förvaltning under kommunstyrelsen paraply till traditionell förvaltningsstruktur med fem förvaltningar: barn- och ungdomsförvaltning, kommunstyrelsens förvaltning, kultur- och utvecklingsförvaltning, samhällsbyggnadsförvaltning och socialförvaltning.

Den mest genomgripande förändringen stod samhällsbyggnadsförvaltningen för med en helt ny struktur. Miljö- och samhällsbyggnadskontoret placerades under samma hatt, samhällsutveckling. Hit fördes också planenheten, som tidigare låg under kommunstyrelsen. Tillsammans med driftenheten utgör nu denna verksamhet ett av den nya förvaltningens tre ben. Övriga två är räddningstjänst och samhällsservice.

Lockande utmaning

Att leda verksamheten samhällsutveckling kändes som hand i handske för Mila Sladic. En, som hon beskriver det, lockande utmaning med "mycket att ta i." Lockelsen bestod också i att vara med från början i en helt ny organisation, bygga upp denna och tillsammans med sina medarbetare bli en stark kraft i utvecklingen av Laholms kommun.

- Kommunen är en verklig pärla med en positiv utveckling, säger hon, och ser den sammanhållna samhällsbyggnadsprocessen som en slags katalysator för att driva utvecklingen vidare.

Tror benhårt på kommunen

Hon tror benhårt på Laholms kommun. Inte minst rådande pandemi, resonerar hon, har fått många att fundera över var man bor, där fördelar med boende utanför större städer lyfts fram. Härvidlag ser hon Laholms kommun som en tydlig "medlem" i en sådan tänkt grupp, men inte bara det.

- Laholms kommun har många fördelar. Kommunen har ett geografiskt, strategiskt läge utmed västkusten med goda kommunikationer i form av järnväg och centrala vägstråk, exempelvis E 6. För att inte tala om boendemiljön. Framöver tror jag nämligen att valet av bostadsort är det man först värderar oavsett var man jobbar. Givetvis kan man inte pendla hur långt som helst, men ligger arbetsplatsen inom rimligt avstånd kommer allt fler att först se sig om var man vill bo. Det bör locka många till Laholms kommun, säger Mila Sladic.

Helnöjd förvaltningschef

Innan hon fick tjänsten som planchef i Halmstads kommun var hon plan- och byggnadschef i sin hemkommun, Höganäs. I den funktionen jobbade hon en hel del med kommunens översiktsplan. Det är något som hon också ligger på bordet i hennes roll i Laholms kommun.

Förvaltningschef Niklas Wilson ser fram emot att få Mila Sladic på plats i Stadshuset.

- Jag är fantastiskt nöjd med rekryteringen av Mila. Hon har alla de delar som jag tror behövs för att fortsätta utveckla samhällsplaneringen i Laholms kommun. Dessutom besitter hon en bred och lång erfarenhet av området från flera kommuner, har en vilja att utveckla och ett bra ledarskap.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 januari 2021