JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Invigning av biblioteken i Knäred och Våxtorp med meröppet

Invigning av biblioteken i Knäred och Våxtorp med meröppet

Publicerad 03 juni 2021

Knäreds bibliotekslokaler i entrén på Smedjebacken innan inflyttning.

Nu inför biblioteken i Knäred och Våxtorp meröppet. Det innebär att du kan besöka biblioteken och låna böcker varje dag, även när det inte finns personal på plats. Knäreds bibliotek öppnar dessutom i helt nya lokaler.

Meröppet i Knäred och Våxtorp kommer att fungera mellan klockan 07 och 22 alla veckans dagar. Personer över 18 år med lånekort och pinkod kan efter undertecknade av avtal logga in vid dörren på biblioteket och på så sätt komma in och låna eller lämna böcker på egen hand i lokalerna.

Båda biblioteken invigs vid nedanstående tillfällen av kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Ove Bengtsson.

Knäreds bibliotek invigs 7 juni

Måndagen den 7 juni klockan 15 invigs nya biblioteket i entrén på Smedjebacken och då även med funktionen meröppet. Bibliotekspersonalen har då haft bråda dagar med att flytta alla tusentals böcker från Knäredsskolan till Apotekets tidigare lokaler vid entrén till Smedjebacken, centralt i Knäred.

Våxtorps bibliotek invigs 10 juni

Torsdagen den 10 juni klockan 15 invigs biblioteket i Våxtorp på den ordinarie adressen Kyrkvägen 2 och då med funktionen meröppet.

Kort information om meröppet

All information om hur meröppet fungerar kommer att finnas på Biblioteken i Laholms webbsida: bibliotek.laholm.se

I korthet innebär det att personer över 18 år med lånekort och pinkod kan efter undertecknade av avtal logga in via en display vid de båda biblioteksentréerna, få tillträde till lokalen och sköta sina biblioteksärenden utanför ordinarie öppettider. Den svaga grundbelysningen utanför ordinarie öppettider kommer att tändas upp till normalstyrka vid inloggning. På webbsidan kommer en instruktion som beskriver hur allt går till.

Foto: Malin Kyttä Text: Bo Bjelvenstedt

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 juni 2021