JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Invigning av (X)sites i Mellbystrand

Invigning av (X)sites i Mellbystrand

Publicerad 18 juni 2021

Ulf Mejergren framställer sitt konstverk i Hökagårdens trädgård i Mellbystrand.

Ulf Mejergrens verk invigs den 22 juni kl. 11:00 av 1:e vice ordförande i Kultur- och utvecklingsnämnden Angela Magnusson (M). Konstnären är på plats samt representant från Hökagården.

(X)sites är ett utställningskoncept inom landart där konstnärer skapar temporära platsspecifika konstverk i landskapen anslutna till Kattegattleden och Sjuhäradsrundan.

Ulf Mejergren framställer sitt konstverk i Hökagårdens trädgård i Mellbystrand.

Verket invigs den 22 juni kl. 11:00 av 1:e vice ordförande i Kultur- och utvecklingsnämnden Angela Magnusson (M). Konstnären är på plats samt representant från Hökagården.

(X) står för det okända som ska undersökas, och sites står för platserna konstnärerna arbetar med. Projektet präglas i sin helhet av undersökandet; från konstnärernas arbete med platserna, till publikens möte med konsten och landskapen de ställs ut i. Konstverkens temporära art driver konstnärerna att utforska andra typer av material och idéer än de vanligtvis jobbar med när de skapar verk av mer permanent karaktär.

Ulf Mejergren en bakgrund inom främst arkitektur. Rör sig mellan struktur och rationalitet från arkitekturen, och lekfullhet och punk från konsten. Använder sig ofta av en enkel “råvara” i sin konst som han sedan förändrar på olika sätt. Projekt har bland annat blivit utställda på MoMA, ArkDes och Moderna Muséet i Malmö samt utställningar i Tokyo, Barcelona och Paris. 

Du kan läsa mer om xsites på deras hemsida www.xsites.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 juni 2021