JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Isbana byggs på Stortorget i Laholm

Isbana byggs på Stortorget i Laholm

Publicerad 30 november 2021

I vinter kan du åka skridskor på en helt ny isbana som byggs upp på Stortorget framför Lagafontänen. När den står klar kan du glida ut på isen tillsammans med vänner och familj för första gången i centrala Laholm.

Just nu håller kommunens driftsavdelning på att iordningställa isen. När isen ska frysas behöver vädret vara lagom kallt, max fem grader och det får helst inte regna eller snöa. När snöovädret som väntas under onsdagen, är över behöver driftenheten först skotta planen för hand innan isen kan påbörjas. Men kommunens mål är att det ska vara klart för skridskoåkning i stadskärnan så fort vädret gör det möjligt. I mars plockas isbanan ner och kan byggas upp igen till nästa vinter.

- Vi har köpt in de flesta delarna till isbanan förutom sargen och kylaggregaten som vi ska hyra denna vinter. Då finns det möjlighet att göra isbanan större nästa år om den blir väldigt populär, säger Robert Pragler, driftschef i Laholms kommun.

Det är Laholms kommun som bygger isbanan, med hjälp av Laholms Sparbank och dess stiftelse samt Södra Hallands Kraft som valt att sponsra vinteraktiviteten på olika sätt. Fritidsbanken, som ligger på Stationsgatan 4, lånar ut skridskor och hjälmar gratis. För att alla ska kunna trivas och samsas om utrymmet på isen är inga hockey- eller bandyklubbor tillåtna.

Om du kör bil till isbanan, så parkera gärna på den stora parkeringen vid busshållplatsen. Därifrån går du till Stortorget på fem minuter.

 

Text: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 november 2021