JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Kommunen har köpt äldreboendet Tangon

Kommunen har köpt äldreboendet Tangon

Publicerad 07 december 2021

Från 1 december är det Kommunfastigheter som äger äldreboendet Tangon. Planen är att bygga ut boendet med fler platser och en förstudie är beställd. De som idag bor på Tangon påverkas inte av köpet.

Beslutet att det kommunala bolaget Kommunfastigheter skulle köpa äldreboendet för 49,8 miljoner kronor togs av kommunfullmäktige i mars. Säljare är Riksbyggens Kooperativa Hyresrättsförening Tangon, som en gång bildades av Laholms kommun och Riksbyggen tillsammans.

1 december trädde köpet i kraft, och kooperativet har avvecklats. Men för de boende blir det ingen skillnad. Fastigheten vid Mellbystrandsvägen består idag av ett särskilt boende med 32 platser, som drivs av kommunen, och 20 separat lägenheter.

- Vi har informerat de boende om att verksamheten fortsätter som vanligt. Felhantering sker precis som tidigare via Riksbyggen. Vi har skrivit ett avtal med dem om detta, säger Peter Johansson, vd för Kommunfastigheter och Laholmshem.

Planen är att göra en utbyggnad av Tangons äldreboende till totalt cirka 60 platser.

- Kommunen har beställt en förstudie på en utbyggnad, och det kommer att kräva en ändring av detaljplanen. Det är ett arbete som måste göras och som tar några år. Men önskemålet är att det ska sker så fort det går, säger Peter Johansson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 december 2021