JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Kommunen säger upp avtal med Aktsam

Kommunen säger upp avtal med Aktsam

Publicerad 19 februari 2021

Under fredagen meddelade Laholms kommun att man säger upp avtalet med det privata företaget Aktsam vård och omsorg AB. Detta eftersom Förvaltningsrätten meddelat att företaget nekats tillstånd att arbeta med verksamhet i form av hemtjänst.

Den 20 januari 2020 beslutade Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att avslå ansökan från Aktsam Vård och Omsorg AB om tillstånd att bedriva enskild verksamhet i form av hemtjänst. Företaget överklagade beslutet till Förvaltningsrätten. Laholms kommun bedömde då att verksamheten fungerade tillfredställande och beslutade därför att avvakta beslutet från Förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten har nu meddelat att överklagan avslås och företaget Aktsam vård och omsorg AB får inte tillstånd att bedriva enskild verksamhet i form av hemtjänst. I och med det har Socialnämnden den 19 februari beslutat att säga upp avtalet med Aktsam vård och omsorg AB med omedelbar verkan.

Uppdragen kommer att övertas skyndsamt och bedrivas i kommunal regi tillsvidare.

-Vi kommer så snart det är möjligt att ha ett planeringsmöte om övertagandet. Vi vill att detta ska göras så att det blir så bra som möjligt för brukarna, säger Kristina Isaksson, verksamhetschef på Socialförvaltningen.

Text: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 19 februari 2021