JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Laholm vinner ännu en gång pris för bästa tillväxt i Halland

Laholm vinner ännu en gång pris för bästa tillväxt i Halland

Publicerad 15 december 2021

Laholms kommun vinner för andra året utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i Halland. Priset går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Näringslivet i Laholms kommun har utvecklats starkt under senare år. Så starkt att kommunen vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt för andra året i rad i Hallands län.

 – Bakom utvecklingen finns en positiv anda som genomsyrar hela kommunen, inte minst våra företagare, säger Peter Severin Larsson som är näringslivschef i Laholms kommun. Vi har många små och medelstora företag där entreprenörskap och viljan att investera är viktiga drivkrafter.

 

Bokslut granskas

 

Priset Bästa tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna och tilldelas den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Bokslut från samtliga svenska aktiebolag granskas när vinnarna ska utses.

 – Med tanke på Coronapandemin har det under de två senaste åren naturligtvis funnits en viss oro för i vilken utsträckning den skulle komma att påverka företagen i kommunen negativt. Men farhågorna visade sig till stor del vara överdrivna, säger Peter Severin Larsson.

 – Näringslivet i Laholm har klarat sig överraskande bra. Många företag har haft en positiv utveckling och hos flera av dem, av vad vi fått höra, är orderböckerna fulltecknade.

 

Sätter Laholm på kartan

 

Inför framtiden är Peter Severin Larsson optimistisk. Han menar att det finns god utvecklingspotential bland flera av kommunens företag. Samtidigt ser han ett växande intresse bland allt fler för att starta eget och från företag i andra delar av landet att etablera sig i kommunen.

 – Att vi för andra året i rad får utmärkelsen Bästa Tillväxt i Halland är positivt och bidrar naturligtvis till att sätta Laholm på kartan och samtidigt positionera oss som en bra kommun att vara företagare i, avslutar han.

 På andra och tredje plats kommer Varberg respektive Halmstad.

 

Läs mer här om priset Bästa Tillväxt 2021 och se listan med företagen i Laholm som uppfyller alla tre kriterier.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 december 2021