JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Laholms kommun klättrar i mätning av företagsklimatet

Laholms kommun klättrar i mätning av företagsklimatet

Publicerad 26 maj 2021

Företagsklimatet i Laholm utvecklas positivt. Det visar resultatet av Svenskt Näringslivs mätning där företagen bedömer det lokala företagsklimatet. För andra året i rad ökar betyget och Laholm är näst bäst i Halland.

Resultatet i enkätundersökningen som släpptes den 25 maj är en del i Svenskt Näringslivs stora undersökning om företagsklimatet i svenska kommuner.

2021 är det sammanfattande omdömet för Laholms företagsklimat 3,7, på en sexgradig skala. Det innebär att betyget stadigt går uppåt. 2020 låg det sammanfattande omdömet för Laholm på 3,5, vilket även det var en ökning jämfört med året innan.

Årets resultat är det bästa sedan 2017, och ligger över genomsnittet i Sverige som är 3,4. Peter Severin Larsson, näringslivschef i Laholms kommun, ser det som ett trendbrott och resultatet av ett långsiktigt förbättringsarbete som börjar ge frukt.

- Det är mycket positivt att se att det pågående arbetet med att förbättra företagsklimatet i Laholm ger resultat. Sedan 2019 pågår ett förvaltningsövergripande arbete med att förbättra och förenkla våra interna processer i kommunen. Både den här undersökningen och Sveriges kommuner och regioners undersökning ”Löpande Insikt”, som kom tidigare i våras, ger en indikering om att vi är på rätt väg. Utmaningen ligger i att öka förståelsen för våra olika roller som företagare och kommun, säger Peter Severin Larsson.

Bättre service och bemötande

Enkäten visar bland annat att betyget för kommunens service och bemötande har blivit bättre, vilket även syntes i SKR:s Insiktsundersökning. Det förbättringsarbetet fortsätter genom att kommunen nyligen har förstärkt bemanningen på bygglov och infört en digital bygglovsprocess med målet att korta handläggningstiderna.

Bland företagarnas prioriterade områden finns också minskad brottslighet och ökad trygghet, och bättre dialog.

Den 22 september 2021 presenterar Svenskt Näringsliv hela undersökningen, med ranking som visar vilken placering Laholm får bland de svenska kommunerna.

Gå gärna in och läs mer om undersökningen på www.foretagsklimat.se

Text: Anette Rantala

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 26 maj 2021