JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Laholms kommun tar över Hjörnered

Laholms kommun tar över Hjörnered - ser stora möjligheter för utveckling

Publicerad 21 juni 2021

Laholms kommun tar över ansvaret och skötseln av det populära natur-och friluftsområdet Hjörnered. Markägaren Statkraft har sagt upp avtalet med Hallands scoutdistrikt och skrivit ett nytt avtal med kommunen.

- Det här är ett område som vi gärna tar över ansvaret för. Det är en otroligt populär plats, både för laholmare och besökare i kommunen. Jag ser stora möjligheter att utveckla området, och nu ska vi inleda en diskussion med alla involverade om hur vi kan göra det på bästa sätt, säger Erling Cronqvist (C), kommunråd i Laholms kommun.

Fastigheten Hjörnered 4:1 ägs av Statkraft Sverige AB. Området arrenderas idag av Hallands scoutdistrikt och har länge drivits av Härliga Hjörnered som är en del av Friluftsfrämjandet. Kanoturhyrningen, fisket, vandringslederna och områdets grillplatser och vindskydd är välbesökta och mycket uppskattade. Här finns många möjligheter till ett aktivt friluftsliv.

- Intresset för området kring Hjörnered har ökat de senaste åren. Ett samarbete med Laholms kommun ser vi som en naturlig del och stabil strategi för att vårda och utveckla området. Vi hoppas detta resulterar i bland annat en ökad tillgänglighet för allmänheten, säger kraftverkschef Henrik Jatkola, på Statkraft Sverige.

Nyttjanderättsavtalet innebär att Laholms kommun tar över ansvar och skötsel från den 1 januari 2022.

- Vi ser fram emot möjligheten att kunna utveckla det här unika området långsiktigt och hållbart på ett säkert sätt, och öka tillgängligheten för allmänheten. Planeringen för hur detta ska göras sätter vi igång med till hösten i samverkan med Härliga Hjörnered och Hallands scoutdistrikt, säger Anna-Lena Karlsson, näringslivsutvecklare i Laholms kommun.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 21 juni 2021