JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Lokal jobbmässa blir digital

Lokal jobbmässa blir digital

Publicerad 15 februari 2021

Årets jobbmässa, den 10 mars på Campus Laholm, blir digital.

Den vanligtvis så välbesökta jobb- och utbildningsmässan på Campus Laholm flyttar i år ut på nätet – och blir digital. Mässan äger rum den 10 mars klockan 13-16. Besökarna bjuds in till digitala rum där de får träffa företag och utbildningsanordnare.

Redan nu är cirka femton företag anmälda till mässan, men Mats Franzén, som är samordnare mellan skola och arbetsliv, hoppas att det blir fler.

- Vi kommer att gå ut med annonser i sociala medier, och vi har nu en plattform där både företag och besökare kan gå in och få en bild av hur det kommer att fungera, säger han.

För besökarna är allt som krävs en mejladress. Med hjälp av den registrerar man sig och använder sedan Teams för att träffas digitalt.

- Vid det här laget har många hunnit vänja sig vid digitala möten, inte minst eleverna som har haft distansundervisning. Hur många besökare och utställare det blir är svårt att spekulera i, eftersom det är första gången vi gör det här, säger Mats Franzén.

Lokala företag

Bland företagen som redan är anmälda finns bland andra Diab, SHK och Kungsbygget.

- Vi har också avsatt tid för att informera företag som vill vara med men som kanske inte riktigt vet hur man ska gå till väga digitalt, säger Mats Franzén.

Även Laholms kommun är med som arbetsgivare.

- Redan nu söker bemanningsenheten efter semestervikarier och timanställda till äldreomsorgen, säger Cornelia Larzénius som är mässansvarig.

Flera utbildningsanordnare är också anmälda, bland annat Högskolan i Halmstad och Linnéuniversitetet i Växjö. Även Osbecksgymnasiet är såklart med och vuxenutbildningens alla yrkesutbildningar.

- Mässan har en bred målgrupp och riktar sig både till elever i årskurs åtta och nio, som ska välja gymnasieprogram, och till arbetssökande. Man kan också besöka mässan bara för att få idéer och inspiration, säger Cornelia Larzénius.

Länk för att anmäla sig och för mer information finns på denna sida.

Kontaktpersoner

Cornelia Larzénius, mässansvarig
Tel: 070-254 81 00

Mats Franzén, samordnare mellan skola och arbetsliv
Tel: 070-237 46 40

Text: Carina Nilsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 februari 2021