JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Nu kan du söka bygglov digitalt i Laholm

Nu kan du söka bygglov digitalt i Laholm

Publicerad 07 maj 2021

Nu blir det enklare att söka bygglov. Med en ny digital hantering ska den som söker bygglov få snabbare besked och bättre insyn i sitt ärende. De nya e-tjänsterna är ett led i kommunens arbete med att digitalisera och modernisera sin service.

Den 4 maj införde kommunen sina nya e-tjänster. De gör att du som bor i Laholm enkelt kan söka bygglov direkt på nätet. Du kan ansöka när som helst på dygnet och kan sedan följa vad som händer med ditt ärende digitalt i din mobil, läsplatta eller dator.

- Det kommer att innebära en stor förbättring och handläggningstiderna kommer successivt att bli kortare. När du har sökt bygglov får du meddelanden med uppdateringar så fort det har hänt något i ditt ärende, och du slipper ringa och fråga, säger Malin Gunnarsson, verksamhetsutvecklare på samhällsbyggnadsförvaltningen i Laholms kommun.

Många av de administrativa rutinerna har automatiserats med hjälp av en robot som kallas Atom, vilket förenklar både för handläggaren och för den som söker bygglov. Även inhämtning av grannyttranden sker automatiskt.

- När du som granne ska yttra dig om ett bygglov får du nu ett vykort istället för brev, med inloggningsuppgifter där du använder ditt Bank-ID för att kunna se handlingarna. Om du inte har Bank-ID kan du kontakta kommunen för att få handlingarna, säger Malin Gunnarsson.

Även i fortsättningen blir det möjligt att ansöka om bygglov analogt genom att skicka in pappershandlingar. Men tänk på att ditt ärende går fortare om du söker via e-tjänsten, eftersom administrationen då blir mindre.

Här hittar du e-tjänsterna: https://minutbygg.laholm.se

Läs mer om att söka bygglov: https://www.laholm.se/bo_miljo_trafik/bygglov/

Text: Anette Rantala

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 maj 2021