JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Nya mountainbikeleder vid kusten

Nya mountainbikeleder vid kusten

Publicerad 03 december 2021

Under hösten blev tre nya MTB-leder klara vid kusten: en grön led och en teknikbana på Hökafältet i Mellbystrand och en blå led i Norra Skummeslövs naturreservat. 

Färgbeteckningen anger svårighetsgraden, där grön betyder lätt och blå medellätt. Lederna är anlagda av Laholms kommun och teknikbanan är byggd av föreningen Bukten MTB med stöd av Laholms Sparbank. Projekten är genomförda i samråd med Länsstyrelsen i Hallands län och syftet är att möta den växande trenden att cykla mountainbike i Laholms kommun.

   – MTB är en sport som ökar kraftigt i hela länet. I samarbete med Länsstyrelsen har vi gjort den här satsningen för att fler ska upptäcka kommunen som MTB-destination och samtidigt minska trycket på redan befintliga leder, som Buktenbanan på Hökafältet, säger Nathalie Sandberg, destinationsutvecklare på Laholms kommun. 

 Tävlingscyklisten Nellie Larsson, sekreterare i Bukten MTB, har varit med och utvecklat teknikbanan på Hökafältet.  

– Teknikbanan är byggd av moduler som har tillverkats i Dalarna och av svenskt trä. Den här typen av banor uppmuntrar barn och vuxna att spontant träna koordination, balans och cykelteknik, säger Nellie Larsson. 

 Den gröna leden på Hökafältet är 900 meter lång med lekfulla inslag, korta partier och utmanande rötter. Den blå i norra Skummeslöv är 2,7 kilometer lång med härliga kurvor, korta backar och partier med lös sand. En officiell invigning är planerad till våren, men redan nu går det att nyttja såväl lederna som teknikbanan. 

 

Frågor och kontakt: 

Nathalie Sandberg
Destinationsutvecklare, Laholms kommun
070-482 97 46, nathalie.sandberg@laholm.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 december 2021