JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Nyinvigning på Glänningesjö förskola

Nyinvigning på Glänningesjö förskola

Publicerad 14 september 2021

Nu kan Glänningesjö förskola ta emot fler barn! Tisdagen den 14 september var det dags för nyinvigning av Glänningesjö förskola.
- Nu är vi en förskola med sex avdelningar uppdelat på tre team och kan ta emot totalt 105 barn, berättar rektor Helena Nilsson.

Laholms kommun växer och behovet av förskoleplatser i Laholms tätort är stort. Glänningesjö förskola har det senaste året byggts ut från fyra till sex avdelningar och ger nu plats för ytterligare 30-40 barn.

Anita Fast, 1:a vice ordförande för barn- och ungdomsnämnden deltog i invigningen och höll ett tal  med fokus på en ännu bättre förskola för barnen.

-          Ni barn är jätteviktiga och jag har ett viktigt uppdrag i nämnden att se till att ni har det bra från det är ni är små och hela vägen tills ni blir stora. Jag är glad att vara här idag på er nya fina förskola som efter utbyggnaden kan ta emot ännu fler barn. Genom att bygga ut satsar vi på att höja kvaliteten på denna förskola för att ge ännu bättre förutsättningar för en bra pedagogisk verksamhet. Härmed inviger jag denna förskola, avslutade Anita Fast och klippte bandet. Hurra!

Barnen på förskolan bjöd på ett par sånger för deltagarna på invigningen men hade sedan spring i benen och ville hellre upptäcka den nya utemiljön. På gården står bland annat Helenas träd, som är en gammal ek som både kan ge skugga och fungera som klätterträd för barnen.

-          Jag tror att man mår bra av en grön miljö runt omkring sig, så det har varit viktigt att ha med det på förskolegården. Det ger en möjlighet att upptäcka naturen och en miljö som följer årstiderna med blad som ändrar färg till exempel, berättar Helena Nilsson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 september 2021