JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Segregationen i Laholm ska kartläggas

Segregationen i Laholm ska kartläggas

Publicerad 04 juni 2021

Veronica Hjelm, samordnare för projektet.

Hur ser segregationen ut i Laholms kommun? Och vad kan göras för att motverka den? Veronica Hjelm är ansvarig för ett nytt projekt som startar i dagarna.

- Det här är en kartläggning som aldrig tidigare är gjord i Laholms kommun. Vi vill få en bild av hur det ser ut, som sen kan hjälpa oss att jobba för att motverka segregationen, säger Veronica Hjelm som är mottagningssamordnare inom arbetsmarknadsverksamheten i Laholms kommun och nu blir projektsamordnare.

Kartläggningen och behovsanalysen möjliggörs tack vare statliga medel från Delmos. Kultur- och utvecklingsförvaltningen fick hela summan som de ansökte om, totalt 868 000 kronor.

Projektet har precis startat och kommer att pågå under ett år, fram till den 30 april 2022.

- Vi börjar med att en extern konsult från WSP kommer att analysera statistik från SCB för att kartlägga hur segregationen i Laholm ser ut. Därefter görs en fördjupad analys med bland annat intervjuer av personer inom kommunens förvaltningar och bolag.

Målet är att mer medvetet kunna arbeta för att motverka segregation och främja social hållbarhet.

-Segregation är inte samma sak som integration, vilket många tror. Det innebär att människor lever separerade från varandra och det kan handla om till exempel äldre eller nyanlända, men det kan också vara inkomst- eller områdesbaserat. Segregation påverkar hela samhället. Det ger konsekvenser på individnivå eftersom det påverkar människors förutsättningar och livsvillkor, och det påverkar bostadsområdens utvecklingsmöjligheter, säger Veronica Hjelm.

Text: Anette Rantala

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 juni 2021