JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Sök bidrag till sommarlovsaktiviteter innan 27 maj!

Sök bidrag till sommarlovsaktiviteter innan 27 maj!

Publicerad 07 maj 2021

Vi har öppnat ansökan för föreningar och företag att söka bidrag till sommarlovets aktiviteter för barn i åldrarna 6 - 15 år. Var med och bidra till ett roligt sommarlov!

Regeringen har sagt ja till föreslaget att Socialstyrelsen får i uppdrag att dela ut bidrag till kommunerna för att genomföra kostnadsfria lovaktiviteter. Syftet med satsningen är att många barn och unga under pandemin har fått avstå från aktiviteter och socialt umgänge med jämnåriga. Lovaktiviteter kan bidra till att underlätta deras situation och livsförutsättningar. Som förening eller företag har du nu möjligheten att skicka in din ansökan om bidrag till lovaktiviteter.

Laholms kommun kommer ta del av medel enligt regeringens förslag. Kommunen kommer att genomföra vissa aktiviteter men vill bjuda in fler organisationer att hjälpa till. De statliga medlen är ett ekonomiskt bidrag för att flera organisationer ska kunna anordna lovaktiviteter.

Aktiviteter som anordnas ska:

  • Rikta sig till barn och unga i åldrarna 6 - 15 år
  • Vara avgiftsfria för deltagarna
  • Genomföras på ett smittsäkert sätt
  • Stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn och unga med olika social bakgrund

Aktiviteterna genomförs så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande och får därför inte vara behovsprövade. Det behöver inte vara nya och oprövade aktiviteter, det går jättebra med er egen ordinarie verksamhet men den måste vara kostnadsfri och smittsäkert för deltagaren.

Vill din förening eller ditt företag vara med och skapa roliga, spännande mötesplatser för kommunens barn under loven? Tveka inte att ansök!

LÄNK TILL ANSÖKNINGSBLANKETT

Så här heter blanketten som finns på ovanstående sida:
Ansökan om stöd till lovaktiviteter 2021

Sista dag för ansökan till aktiviteter är 27 maj 2021.

Sista dag för redovisning av stöd till lovaktiviteten är 31 september 2021.
Redovisning görs i separat blankett som skickas ut efter beviljat stöd.

För mer information kontakta Kalle Hansson, fritidsledare på Laholms kommun, kalle.hansson@laholm.se eller 070-277 27 93

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 maj 2021