JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Stadsbiblioteket stänger för renovering i höst

Stadsbiblioteket stänger för renovering i höst

Publicerad 23 juli 2021

Från och med måndagen den 16 augusti kommer Stadsbiblioteket i Laholm att vara stängt för renovering. Biblioteket ska fräschas upp, få nytt golv och nya bokhyllor. Om tidplanen håller öppnar biblioteket igen den 25 oktober.

Renoveringen innebär att cirka 50 000 volymer först måste packas ner, och sedan packas upp igen i sina nya hyllor.

Under perioden 16 augusti till 24 oktober, då renoveringen pågår, kommer det att vara stängt och det går inte att låna eller återlämna böcker på Stadsbiblioteket. Den som vill låna böcker under den här tiden får istället använda andra möjligheter som erbjuds i kommunen.

På biblioteken i Knäred och Våxtorp kommer bemanningen att förstärkas under renoveringstiden. De har sedan i våras meröppet, vilket innebär att låntagare kan besöka biblioteken varje dag mellan klockan 07-22 för att låna eller lämna böcker. Det kommer däremot inte att finnas möjlighet att få böcker skickade dit från Stadsbiblioteket eftersom de är nedpackade.

Det går också att besöka Bokbussen och låna där. Den kör enligt ordinarie turlista.

Den som brukar läsa dagstidningar på Stadsbiblioteket har under den här perioden möjlighet att gå till Folkhälsocentrum och läsa dem där.

ÅTERLÄMNING

Under tiden som Stadsbiblioteket är stängt är det också stängt för fjärrlån. Omlån av fjärrlån sker via mejl eller telefon. Sista datum för nya fjärrlånebeställningar är 1 augusti.

Återlämning av fjärrlån under tiden som Stadsbiblioteket är stängt görs på något av fjärrbiblioteken eller på Bokbussen. Om detta inte är möjligt så kontakta Stadsbiblioteket.

Under tiden som Stadsbiblioteket är stängt kommer ingen förseningsavgift att tas ut.

RESERVATIONER

Reservationer på Stadsbiblioteket kommer att vara pausade under den stängda perioden. Alla står kvar på sin plats i kön, men reservationen är inte aktiv förrän biblioteket öppnar igen. Nya reservationer kan inte göras under denna period.

DIGITALA AKTIVITETER

Även om det inte går att besöka Stadsbiblioteket under renoveringen så kan du delta i olika digitala aktiviteter. Håll utkik efter dem på hemsidan: bibliotek.laholm.se

NYINVIGNING

När renoveringen är klar ska det förstås firas! Hur firandet ska ske återkommer Stadsbiblioteket med. Utöver nya golv och nya fina bokhyllor kommer barnavdelningen då att ha växt och blivit större.

KONTAKT MED BIBLIOTEKET

Under stängningen går det att nå Stadsbiblioteket på mejl biblioteket@laholm.se och  telefon 0430-151 50, 151 51 på vardagar mellan klockan 10 och 16.  

Du hittar också information på bibliotek.laholm.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 23 juli 2021