JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Stort intresse för feriejobb

Stort intresse för feriejobb

Publicerad 11 februari 2021

Intresset för feriearbete i sommar är stort. Drygt två veckor återstår av anmälningstiden, men redan nu har drygt 150 gymnasieungdomar hört av sig.
- Trycket är stort varför vi hoppas kunna vaska fram än fler ferieplatser så att så många som möjligt kan få jobb, säger Martin Lindell, arbetsmarknadsutredare på Jobb Laholm.

Feriearbetet omfattar tre veckor under sommarlovet. Det är öppet för alla gymnasieungdomar som är skrivna i Laholms kommun och som går på årskurs 1 eller 2 i gymnasiet. Feriejobb ordnas i kommunal och föreningsdriven verksamhet.

Feriearbete åt 170 ungdomar

I fjol var intresset större än någonsin. Med ljus och lykta, bildligt talat, lyckades Jobb Laholm till nära nog hundra procent få fram ferieplatser till alla sökande. 170 ungdomar sysselsattes.

Ökat intresse från föreningar

Sett till antalet sökande i halvtid – ansökningstiden gäller februari ut – är ungdomarna lika angelägna om att få ett jobb i sommar. Från föreningshåll märks också ett ökat intresse för att anställa en ungdom.

- Nya föreningar har hört av sig med möjlighet att erbjuda jobb, uppger Martin Lindell, och nämner golfklubbarna i kommunen och Skummeslövs tennisklubb. Han ser gärna att än fler hör av sig.

Under rådande pandemi kommer nämligen inte Laholms kommuns socialtjänst att erbjuda feriearbete till ungdomarna eftersom de inte omfattas av Folkhälsomyndighetens vaccinationsprogram, avsett för personer som är 18 år eller äldre. Ett avbräck som han hoppas kunna lösa genom att fler föreningar hör av sig om lämpliga jobb.

Förhållandet var detsamma ifjol. Då avböjde socialtjänsten även vikarier inom omsorgsverksamheten för att minimera risken för spridning av coronaviruset. I år tar förvaltningen däremot in vikarier för längre eller kortare tjänstgöring. Men då handlar det inte om feriejobb.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 11 februari 2021