JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / Uppåt för Laholm i mätning av företagsklimat

Uppåt för Laholm i mätning av företagsklimat

Publicerad 22 september 2021

Svenskt Näringsliv presenterade idag rankningen av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner. Laholms kommun placerar sig på plats 91, vilket är något bättre än 2020. I Halland kommer Laholm på tredje plats.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Rankingen bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen om deras uppfattning, och till en tredjedel på statistik från SCB och UC.

2021 ligger Laholms kommun på plats 91, vilket är en liten förbättring jämfört med fjolårets plats 93.

- Jag tycker att man framför allt ska se till tendensen och att vi har förbättrat oss på samtliga bedömningspunkter, utom fyra, säger Peter Severin Larsson, näringslivschef i Laholms kommun.

Resurser på upphandling

Mest positiv utveckling utifrån enkätsvaren syns på områdena ”Kommunens upphandling” och ”Dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare”.

- Det är glädjande och kan vara ett tecken på att de satsningar som vi har gjort också har gett resultat. Vi har lagt mer resurser på upphandling och satsat på dialog- och informationsmöten med kommunens företagare.

Företagsstafetten

De områden som företagen upplever en försämring inom är bland annat ”Tillgång till kompetens” och ”Tjänstemännens attityder till företagande”.

- Det jag ser att vi behöver fortsätta jobba med är förbättringar och förenklingar i tillståndsansökningar och när det gäller information och kommunikation. En del i detta är Företagsstafetten som kommunens näringslivsenhet kommer att genomföra i oktober och november med besök på 220 företag i kommunen. I samband med dem kommer vi bland annat att ställa frågor om vad kommunen kan göra för att förbättra företagsklimatet, säger Peter Severin Larsson.

Läs mer om rankingen på https://www.foretagsklimat.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 september 2021