JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2021 / VR-teknik till Komtek

VR-teknik till Komtek

Publicerad 16 februari 2021

Teknik- och kompetenscentrum i Halmstad har försett Komtek i Laholm med VR-glasögon

När kulturskolan i Laholm drar igång sin verksamhet i höst består utbudet av ytterligare ett spår, Komtek. Därmed tillgodoses också teknikintresserade barn och ungdomars lust att skapa och finna lösningar på olika problem.

Tillgång till VR-glasögon eller VR-hjälm öppnar dessutom för experiment med ny teknik, anpassad för såväl lågstadie- som gymnasieelever.

Kulturskolan i Laholm breddar således sin verksamhet, med fullt genomslag när höstterminen börjar. Till nuvarande tre spår, scenkonst (dans, teater och sång), musik samt konst och media (digitalt skapande, film, animation och bild) läggs Komtek. En verksamhet som drivs på många håll i landet med inriktning på fritidskurser för teknikintresserade barn och unga.

Försiktig start

- Vi börjar så smått med verksamheten i vår. Testar lite programmering, jobbar med 3 D-printrar, bygger legorobotar och lär oss programmera dem. I höst drar vi sedan igång ordentligt, förutsatt att nuvarande råd och rekommendationer för att minska smittspridningen av coronaviruset lättats på, säger Fredrik Olsson, t f enhetschef för kulturskolan och blivande verksamhetschef för Komtek.

Vårens begränsade aktiviteter är en anpassning till coronapandemin, varvid endast enstaka fritidsklasser kan tas emot vid ett och samma tillfälle.

VR-glasögon - en extra krydda

VR-glasögonen, som Teknik- och kompetenscentrum i Halmstad ställt till förfogande, beskriver Fredrik Olsson som en extra krydda i teknikens värld.

- Med VR-glasögonen kan vi i realtid gå in i 3D-modeller och se dimensioner som vi inte har kunnat göra tidigare. Och vi kan gå in och ändra i modellerna och omforma utseende med hjälp av olika program. Möjligheterna för vad som går att göra är nästan oändliga, säger en entusiastisk Fredrik Olsson.

Komteks utbud i Laholm utformas av kulturskolan i nära samarbete med Teknikcollage på Osbecksgymnasiet. Tanken är också att arbeta nära företag i kommunen.

Text: Lars Ingemarson. Bild Cattis Ahlgren

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 februari 2021