JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / De första flyktingarna från Ukraina har anlänt

De första flyktingarna från Ukraina har anlänt

Publicerad 14 mars 2022

Det är många som vill hjälpa till på något sätt i samband med mottagningen av flyktingar från Ukraina. Vi är så glada för alla engagerade kommuninvånare och frivilligorganisationer i Laholms kommun.

I fredags inleddes ett intensivt arbete med att iordningställa evakueringsboenden för att kunna ta emot de första flyktingarna. Sent på lördagskvällen tog vi emot 47 personer, främst kvinnor och barn, på flykt från kriget i Ukraina. Vi väntar oss att det kommer fler men vi vet inte hur många eller när de kommer.

Anställda i Laholms kommun har lagt ner ett fantastiskt arbete under helgen för att kunna ta emot flyktingarna från Ukraina i helgen. Som mindre kommun har vi sett en stor vilja bland våra medarbetare att hjälpa till i det akuta läget.

Vi arbetar intensivt och i nära samverkan med lokala hjälporganisationer för att säkerställa att det finns en beredskap och ett ordnat mottagande så att de som kommer till Laholm snabbt har tak över huvudet och får det stödet de behöver. Hur länge de stannar är det ingen som vet men planen är att boendet ska vara kortvarigt i detta akuta skede.

 

Här har vi samlat länkar och information som vi uppdaterar löpande.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 14 mars 2022