JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Årets prisvinnare 2022

Årets prisvinnare 2022

Publicerad 21 december 2022

Från vänster: Värdeskapande medarbetare, Innovationspris, Kulturpris, Årets förening

Vid årets sista sammanträde för kommunfullmäktige delades det traditionsenligt ut priser och här ser du årets pristagare som tog emot sina diplom och checkar.

Årets innovationspris

går till HSE-sjuksköterskorna Linda Wijk, Olga Datsishin och Isabella Potocki med motiveringen:
 ”Årets Innovationspris tilldelas HSE-sjuksköterskorna som har varit med och arbetat fram 37 medicinrobotar, som skapar självständighet hos medborgarna, samtidigt som arbetstid sparas hos hemtjänst/LSS personal.”

Värdeskapande medarbetare

delas i år mellan två vinnare:

Marie Silwer, trygghetsvärd på Våxtorpsskolan, med följande motivering:
”Marie Silwer tilldelas priset för Värdeskapande medarbetare. Som trygghetsvärd på Våxtorpsskolan 7–9 är Marie uppmärksam på vad som händer och sker i korridorerna på skolan. På så vis snappar Marie upp om det är något på gång, märker om någon elev är ledsen eller blir mobbad och stöttar både elever och kollegor.
Marie är en god lyssnare som ser individen. Hon har en förmåga att skapa tillit och förtroende hos såväl elever som kollegor. Maries arbete genomsyras av Laholms kommuns värdegrund: Glädje, mod, delaktighet, engagemang och ett gott föredöme!”

Peter Haarala, rektor för årskurs 7-9 på Veingeskolan, med motiveringen
”Peter Haarala tilldelas priset för Värdeskapande medarbetare. Peter är en närvarande chef och en naturlig del av kollegiet där han visar att han är både en lagledare och en lagspelare som finns med på ett självklart sätt i skolvardagen. Peter är angelägen om att skapa god trivsel och arbetsglädje på arbetsplatsen, något som skapar värde även för Veingeskolans elever och deras vårdnadshavare.
Peter är bra på att lyfta fram vad varje medarbetare kan bidra med och låter den enskilda individens kompetens vidareutvecklas. Peters ledarskap resulterar i ett engagerat lärande som skapar entusiasm och kreativitet på arbetsplatsen. Hans ledord syns tydligt genom handling: ”tillsammans är vi starka”.
Peter är ett föredöme som ledare i Laholms kommun!

Priset till Årets förening

tilldelas 2022 Röda Korset i Laholm med motiveringen
”Med stor entusiasm, många ideella krafter och ett aldrig sinande engagemang är Röda Korset Laholm en viktig aktör för att skapa ett hållbart och utvecklande samhälle. Föreningens insatser under året för att hjälpa Ukraina, inte minst i samband med flyktingmottagandet, förtjänar stort beröm. Föreningens arbete med Fritidsbanken och samarbetet med Laholms kommun när det gäller att hjälpa människor som står långt ifrån arbetsmarknaden är ytterligare bevis på den kraft som föreningen besitter. ”

Kulturpriset

tilldelas filmaren Thomas Möller
”som genom gediget researcharbete i finstämda personporträtt dokumenterat en viktig del av Laholms kulturarv och moderna industrihistoria – krukmakerinäringen.”

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 21 december 2022