JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Besöksrekord på Teckningsmuseet

Besöksrekord på Teckningsmuseet

Publicerad 27 september 2022

Personalen hade det på känn, och nu står det klart – allkonstnären Lasse Åbergs utställning blev den mest besökta i Teckningsmuseets historia.  

Mängder av alster skapade under decennier fyllde museets väggar under Lasse Åbergutställningen.

20 290 personer har sett "ART'S FUN! – Visuella hyss av Lasse Åberg" som visades 18 juni–25 september på Teckningsmuseet i Laholm. Det är nytt rekord, men inte ett helt oväntat sådant:    

– Vi hade det på känn, och det är förstås extra kul att det sker 2022, vårt jubileumsår! säger Frida Talik, konstnärlig ledare på Teckningsmuseet.  

Flera rekord under museets jubileumsår

Den 18 juni, i samband med vernissagen av Åbergs utställning, firade Teckningsmuseet 30 år. Omkring 650 personer besökte museet den dagen, vilket antagligen är ett rekord det med.  

– Vi blev tvungna att flytta ut invigningstalet till gräsmattan framför museet på grund av allt folk, men det blev jättebra. Det var fint väder och alla var glada, inte minst Lasse själv, säger Frida Talik.    

Linus Hertley-Lundberg är kommunikatör på Teckningsmuseet och han märkte av ett ökat tryck från både allmänheten och pressen.
– Lokaltidningarna ringde direkt, vi hann knappt gå ut med nyheten själva att han skulle ställa ut här. Det händer inte så ofta, men är helt förståeligt. Han är en svensk kulturikon, en legendar.     

Utställningen, som bestod av originalteckningar, affischer, böcker med mera från Lasse Åbergs långa karriär, är nu nerplockad för att ge plats åt nästa konstupplevelse. Den 15 oktober öppnar "Pop Life" – en grupputställning med sju europeiska konstnärer. Läs mer på www.teckningsmuseet.se.  

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 27 september 2022