JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Blåkulla förskola firade Förskolans dag med cirkus!

Blåkulla förskola firade Förskolans dag med cirkus!

Publicerad 20 maj 2022

Den 19 maj firades Förskolans dag på Blåkulla förskola. Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj sedan snart 40 år på de flesta förskolor i Sverige.

På Blåkulla förskola har våra 6-åringar under hela terminen tränat på en cirkusföreställning som de framförde just denna dag, ledd av Cirkusdirektör Alfredo. Med i föreställningen fanns bland andra Trollkarlen Sofia, Ballerinorna Nina & Lina, Starke Adolf som kunde lyfta tyngder, djurtämjare och fantastiska magdansöser från Turkiet.

120 barn och tre föreställningar

Alla de andra barnen på Blåkulla förskola bjöds in att ta del av detta i vår matsal. Eftersom vi nu är 120 barn på förskolan så blev det tre föreställningar som alla framfördes på ett fantastiskt sätt med stort engagemang av alla artisterna.

De 6-åringar som valde att inte vara med i föreställningen hade andra viktiga roller som att stå i biljettkassan och i popcornserveringen.

Besök av Skillatrollet

Samtidigt med cirkusen hade vi full aktivitet på gården. Vi fick besök av Skillatrollet som pratade med barnen om naturen, lärde barnen om hur man kunde skilja på hannar och honor bland citronfjärilar. För att lättare komma ihåg det så kunde man kalla hanarna för ”Sir Smör” för sin djupa gula färg och honorna som är ljusare i sin färg för” Madame Margarin. Skillatrollet hade också med sig en spännande väska som innehöll djur som hon berättade om och barnen lärde samtidigt Skillatrollet hur man gör djurens TAKK -tecken. 

Såpbubblor och naturbingo roade barnen

På gården fanns även mer praktiska stationer för barnen som att blåsa sopbubblor, Naturbingo, hinderbana och till och med en häst, dock av den mer stillsamma sorten!!

Dagen blev helt fantastisk på förskolan tack vara alla pedagogers stora engagemang och stort samarbete mellan de sju avdelningarna. Även vår personal i köket var del i samarbetet och serverade hamburgare i det gröna till lunch och även smoothieglass till mellanmål.

Förskolans dag firas den tredje torsdagen i maj sedan snart 40 år. Syftet startade med att gå ut och visa verksamheten för omvärlden med en egen dag och lyfta dialogen om vad verksamheten i förskolan innebär. Sedan 2010 så är förskolan det första steget i barnet utbildning och omfattas av skollagen och där nästa alla barn går idag. 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 maj 2022