JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Elevråd och rektor i samarbete på Knäredsskolan

Elevråd och rektor i samarbete på Knäredsskolan

Publicerad 31 maj 2022

Delar av elevrådets representanter: Sally åk 2, Joline åk 5, Alice åk 4, Millie åk 6

Elevrådet med elever från förskoleklass till årskurs fem jobbar tillsammans med rektor Rebecka Svensson för ökad trivsel på skolan.

Eleverna besvarar en trivselenkät två gånger per termin där de får svara på frågor om hur de trivs på skolan och om det finns något ställe på skolan där de inte känner sig trygga. Lärarna för varje klass gör en sammanställning som de sen diskuterar i elevrådet orsaker till otrygghet och gör en analys av skolans samlade resultat.

Rektorn Rebecka Svensson kommenterar att hon märker att det blir en så mycket bättre skola när eleverna är med och skapar en bättre skola.

Elevrådet berättar också att Skolinspektionen var här i vintras och att de fick återkoppling i fredags som visar att skolan till stor del sköter sitt uppdrag och uppfyller kraven för trygghet och studiero.

På frågan vad som är bra med elevrådet svarar eleverna lite olika:

”Att man får säga vad man tycker, jag tycker att de andra lyssnar.”

”Att man får vara med och bestämma saker som alla andra, till exempel skapa en skoltidning. Det är på gång att vi ska göra det nu.”

Elevrådet är snabba på att svara på frågan vad som är bäst med att gå på Knäredsskolan.

”Kompisar!”

De gillar också alla klätterställningar och en elev i årskurs ett säger att engelska är lite roligt för man man kanske inte vet alla ord får lära sig mycket nytt.

Den yngsta elevrådsrepresentanten svarar: ”Allt!”

Elevrådet avslutar med att berätta vad de har sökt till i 200 000 kronors-processen, som Laholms kommun startade med under 2021. Via fritidshemmet på skolan har de sökt pengar till två nya cyklar, en som ser ut som en motorcykel med en vagn bredvid. De kommer eleverna att kunna använda både på skoltid och på fritids, men de poängterar att det är viktigt att de låser in dem när de går hem, så de inte blir förstörda.   

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 31 maj 2022