JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Enklare att få serviceinsatser och trygghetslarm

Enklare att få serviceinsatser och trygghetslarm

Publicerad 25 april 2022

Nu har det blivit enklare att få hjälp med serviceinsatser som inköp, städ, tvätt samt trygghetslarm och leverans av färdiglagade måltider. Du som har fyllt 79 år, bor i Laholms kommun och inte har några andra serviceinsatser kan få hjälp utan utredning om du vill.

-Det är inte en självklarhet för alla att ansöka om stöd från kommunen och det kan upplevas som ett extra hinder att behöva delta i en utredning. Vi tror att det är lättare att söka stöd utan att behöva berätta om flera detaljer i sitt liv, säger Carina Haglund enhetschef på socialförvaltningen.

Förändringen är en del i vårt hälsofrämjande och förebyggande arbete med målet att vara en tillgänglig socialtjänst.

-Nu räcker det att den som söker hjälp, matdistribution eller trygghetslarm uppfyller tre kriterier. Personen ska ha fyllt 79 år, vara folkbokförd och bosatt i Laholms kommun och inte ha några andra beviljade insatser enligt 4 kap 1 § socialtjänstlagen i form av omvårdnad eller service för sig själv eller samboende sedan tidigare, säger Carina Haglund.

Arbetar med förbättringar

Inom socialtjänsten arbetar vi ständigt med att hitta förbättringar. Det ska inte vara krångligt för den som behöver extra hjälp. Att få stöd med exempelvis städning, tvätt, inköp av dagligvaror eller trygghetslarm underlättar i vardagen och gör det kanske möjligt att fortsätta bo kvar längre i sitt hem.

-Tid och ork kan räcka till att göra andra aktiviteter exempelvis. Flera av de som ringer vill ha ett trygghetslarm så att de vet att de får hjälp om det händer något och den tryggheten är värd kostnaden, säger Carina Haglund.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 25 april 2022