JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Flyktingar i Laholm åker vidare

Flyktingar i Laholm åker vidare

Publicerad 18 mars 2022

De flyktingar som finns i våra evakueringsboenden på Vallbergaskolan och Slåttervägen i Laholm kommer att åka vidare under helgen. De ska få nya platser på något av Migrationsverkets egna asylboenden.

- Laholms kommun hjälper Migrationsverket med evakueringsboenden för att de personer som kommer till Sverige ska få tak över huvudet direkt. De stannar här i väntan på registrering och att de ska få plats på något av Migrationsverkets egna asylboenden. Det här kan gå väldigt snabbt, säger Marie Olsson som är ansvarig i kommunen för arbetet med de flyktingar som kommer hit från Ukraina.

Flyktingarna som nu lämnar Laholm har kommit i två omgångar, i lördags kväll och i tisdags.

 Vad händer nu?

 - Det antal platser som vi har erbjudit Migrationsverket att förfoga över kommer att finnas kvar. Vi kommer att fortsätta ta emot flyktingar från Ukraina. För tillfället handlar det om 135 platser eftersom 45 nya platser på Solgården i Våxtorp också står klara att använda från och med idag, fredag, säger Marie Olsson.

Hon är glad över det stora engagemang som finns när det gäller att lösa allt praktiskt i den akuta situationen och ta emot de människor som är på flykt från kriget i Ukraina.

 - Anställda i Laholms kommun har tillsammans med frivilliga krafter i ideella föreningar gjort ett enormt arbete med att på kort tid hantera detta och göra det bästa av det.

BAKGRUND

  • Sent i lördags kväll kom den första gruppen med flyktingar från Ukraina till Laholm. Det var 47 personer som fick plats på evakueringsboendet i en paviljong på Vallbergaskolan. De flesta var kvinnor och barn.
  • I tisdags anlände 35 personer till den paviljong på Slåttervägen i Laholm som då stod klar.
  • Arbetet med att iordningställa evakueringsboenden och ta emot flyktingar är intensivt och sker i nära samverkan med lokala hjälporganisationer. Laholms kommun har meddelat Migrationsverket att vi med kort varsel kan hjälpa till med totalt 205 platser i olika lokaler, om det behövs.
Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 mars 2022