JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Hallands bästa skolrestaurang finns i Laholm

Hallands bästa skolrestaurang finns i Laholm

Publicerad 22 november 2022

Glänningeskolans vinnande köksteam består av (från vänster): Milafere Beqaj (kock), Sebastian Heiner (kostområdeschef), Anne-Kristin Johansson (köksmästare), Mia Göransson (kostbiträde), Nathalie Sandberg (kostbiträde) och Henrik Årneby, tf. måltidschef.

Landshövding Brittis Benzler och Hallands Matakademis ordförande Evert Grahn delade ut priset Årets bästa skolrestaurang i Halland till Glänningeskolans tillagningskök på Halmstad Slott tisdagen den 22 november 2022.

Motiveringen till förstapriset löd ”I Glänningeskolans kök lagas mat av personal som brinner för att laga riktigt god mat från grunden med ett otroligt driv och engagemang. Med spännande pedagogik och fokus på hemlagad mat får personalen sina gäster att tycka att mat är spännande och framför allt god.”

Årets bästa skolrestaurang i Halland

Priset har instiftats med huvudsyfte att uppmuntra till matglädje för barn och
ungdomar. Den bästa skolrestaurangen i länet skall utses enligt uppsatta kriterier. Glänningeskolans tillagningskök har utsetts av en jury bestående av Landshövdingen som ordförande, Stefan Holmström erkänd kock samt kunniga personer inom regionen och hushållningssällskapet i Halland. Personalen på skolrestaurangen får 10 000 kronor för vidareutbildning samt diplom och blommor. 

Hallands Matakademi

Hallands MatAkademi har stiftats för att lyfta den halländska matkulturen och dess utövning. Detta sker genom att premiera och lyfta fram goda exempel som kan utvecklas vidare och generera goda förutsättningar för Halland i allmänhet och den halländska matkulturen i synnerhet. Allt arbete och engagemang i Hallands MatAkademi sker ideellt.

Som ett led i den strävan, har Hallands MatAkademi instiftat fyra belöningar: Årets Unga kock, Årets Seniorrestaurang, Årets Skolrestaurang och Årets Hedersdiplom. Prisutdelningen som inleddes kring lunch på tisdagen avslutades med en gemensam lunch på slottet.

Juryn 2022 har i detalj bestått av Brittis Benzler (juryns ordförande) Karolina Davidsson (sekreterare), Evert Grahn, Stefan Holmström, Eva Hessel, Annika Bergman, Knútur Kristjánsson, Kenneth Andersson, Jonas Karlén och Mattias Svensson.

Länsstyrelsen i Halland redogör för samtliga pristagare på sin webbsida men har vid det här inlägget inte publicerat det ännu. Men här är en länk till deras förstasida:

https://www.lansstyrelsen.se/halland.html

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 november 2022