JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Kommunens mottagning av flyktingar pausas

Kommunens mottagning av flyktingar pausas

Publicerad 30 mars 2022

På tisdagen meddelade Migrationsverket att behovet av tillfälliga boendeplatser åt ukrainare på flykt har minskat. Därför vi en paus i arbetet med evakueringsboende.

För Laholms kommun innebär det att vi pausar vårt evakueringsboende. Vi gör nu en plan för hur vi kan tömma och avveckla våra evakueringsboenden i Våxtorp och Laholm. Men tills vidare ska sovplatserna på Solgården i Våxtorp vara kvar då läget snabbt kan förändras och behov kan uppstå på nytt.

Som mest har vi haft 135 sovplatser redo att använda på begäran av Migrationsverket. De flyktingar som senast bodde i Solgårdens lokaler lämnade under lördagen för att få plats på något av Migrationsverkets asylboenden.

Vi är väldigt tacksamma för kommunens medarbetare som har arbetat under högt tempo i flera veckor för att lösa tak över huvudet till de som flytt från kriget i Ukraina. Vi vill även rikta ett varmt tack till lokala hjälporganisationer och ideella föreningar som stöttat med allt från insamling av sängkläder, leksaker och anordnat aktiviteter till flyktingarna. Tack till alla volontärer och tack till alla som har skänkt saker eller sökt jobb som timanställd i kommunen för att kunna hjälpa till.

Kommunen fortsätter att ha beredskap om flyktingsituationen förändras och nytt behov uppstår.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 mars 2022