JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2022 / Laholms kommun får 420 000 för tidiga insatser för asylsökande

Laholms kommun får 420 000 för tidiga insatser för asylsökande

Publicerad 10 maj 2022

Kultur- och utvecklingsförvaltningen har blivit beviljade 420 000 från Länsstyrelsen för Tidiga insatser för asylsökande (TIA). TIA ska främja asylsökande personers framtida etablering i Sverige genom en meningsfull sysselsättning under asyltiden. Länsstyrelsen samordnar länets arbete och fördelar bidrag för insatserna. Syftet med insatserna är att underlätta etableringsprocessen och samtidigt göra väntetiden, som uppstår då asylansökan prövas, mer meningsfull. Projektet kommer att löpa under ett år med start 1/7 2022. 

- Under projektet kommer vi att skapa en mötesplats, både fysisk och digital, för alla som är intresserade av integrationsfrämjande arbete eller i behov av insatser, säger Veronica Hjelm, projektsamordnare på Verksamhet arbetsmarknad, Kultur- och utvecklingsförvaltningen. 

Det är tänkt att det ska vara en mötesplats för alla aktörer som vill möta gruppen asylsökande, nyanlända, inklusive studieförbund och näringslivet och tanken är att involvera alla berörda och intresserade. 

- Vi hoppas kunna erbjuda en mötesplats och möjlighet att ta del av hälsofrämjande insatser och information om samhällsliv, föreningsliv, arbetsmarknad och olika utbildningsalternativ, säger Veronica Hjelm.

Målgruppen är asylsökande över 18 år som bor på Migrationsverkets boenden eller i eget boende i kommunen samt personer som beviljats asyl under massflyktsdirektivet.

- Detta är inte en mötesplats enbart för personer på flykt från Ukraina på massflyktsdirektivet utan en mötesplats för alla asylsökande, nyanlända och kommuninvånare i behov av eller som vill bidra till integrationsfrämjande insatser, säger Veronica Hjelm.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 maj 2022